Colegiul Național „Ion Creangă” a câștigat titlul de Liceul European al Anului

Colegiul Național „Ion Creangă” a câștigat titlul de Liceul European al Anului

Colegiul Național „Ion Creangă” este echipa câștigătoare a finalei concursului Liceul European al Anului, competiție desfășurată la inițiativa Biroului de Informare al Parlamentului European în România (BIPE). Echipa câștigătoare a acumulat 61 de puncte în cadrul etapei finale a competiției și va pleca într-o vizită de 3 zile la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Colegiului Național „Sfântul Sava”, cu un total de 56 de puncte primite în finala competiției, iar fiecare membru a primit un eBook Reader. Locul al III-lea al concursului Liceul European al Anului a fost ocupat, în urma punctajului obținut în semifinală, de reprezentații Colegiului Național „Mihai Viteazul”, care au primit câte un iPod Shuffle.

Echipa liceului „Ion Creangă” este formată din Andreea Anghel, Simona Dîrleci, Laura Merlan și Raluca Pironi și a fost coordonată de către profesorul Sylvia Burcaș. Reprezentanții  Colegiului Național „Sfântul Sava”- Radu Manu, Ioana Puiu, Bianca Teodorescu și Horia Tiugan, au fost coordonați de către profesorul Constanța Năstase. Echipa liceului „Mihai Viteazul” a fost formată din elevii Cristina Burlacu, Maria Chițu, Teodor Dumitraș și Alexandru Popa, coordonați de către profesorul Codina Săvulescu.

Concursul Liceul European al Anului s-a bucurat și de susținerea cântăreței Giulia, care s-a alăturat campaniei de informare și a avut rolul de moderator al finalei competiției. Din juriul competiției au făcut parte Denise Theodoru – jurnalist Radio România, Gabriela Drăgan – Director General, Institutul European din România, Mărioara Ene – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale şi Octavian – Dragomir Jora – lector universitar la Catedra de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice.

În cadrul finalei, echipele au răspuns la întrebări cu un grad de dificultate progresiv și şi-au demonstrat abilitățile argumentative susținând importanţa participării la alegerile europarlamentare. Echipele au avut posibilitatea de a primi puncte suplimentare, promovându-se pe Facebook. Astfel, prin intermediul paginii de Facebook a BIPE, echipele au putut acumula voturi, cea mai populară primind un avantaj de 5 puncte în confruntarea față în față.

Concursul Liceul European al Anului face parte dintr-o campanie – pilot  de informare a tinerilor, ce vizează promovarea cunoștințelor privind Uniunea Europeană și activitatea Parlamentului European, precum și a importanței participării generației tinere la alegerile europarlamentare.

 

Mai multe informații despre proiect: www.europarl.ro

Echipa Colegiul National Ion Creanga - Concursul Liceul European al Anului (1)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply