Conturile Banc Post atacate de hoti

Daily Business baga un articol care ar trebui sa produca un cutremur imens in piata bancara din Romania, asta daca va fi adevarat.

Si este oarecum adevarat, Banc Post a oprit de la tranzactionare la ATM-uri cardurile asupra carora exista suspiciuni de frauda. Acum avem doua ipoteze. Cineva le-a furat informatii, sau cineva a stat sa fure de la bancomat pin-uri si serii de carduri, ca apui sa le cloneze si dupa care sa le foloseasca.

Luand la bani marunti prima idee, avem un director de sucrusala ce s-a aruncat de pe bloc la inceputul anului dupa ce a dat o gaura imensa in seiful bancii ca sa joace la cazino. Daca cumva acest individ a furnizat unor persoane de treaba si conturile si alte datele ale unor oameni cu depozite la banca? Atunci se justifica cum a avut acces la baza de date, sau cum au disparut bani din conturile oamenilor.

Atacurile de tip phishing incep sa prinda si la noi totusi. Asta pentru ca se inmultesc, iar daca un om vede de doua ori o chestie, are tendinta sa o creada, chiar daca sus in address bar nu scrie linkul bancii. Acelasi lucru se intampla si cu conturile de Yahoo!.

Clonarile de carduri la ATM sunt din cele mai haioase. O data pentru ca nu poti masca o camera sau o unitate de citit cardul pe langa bancomat? Dar daca iti pui in functiune bancomatul tau cu sigla bancii, cum s-a mai intamplat in ultima perioada?

Reactii din partea bancilor? Nu, nu vom avea asa ceva, pentru ca PR-ul lor de 2 lei considera ca asta le va dauna imaginii. Drept urmare avem un comunicat de 3 cuvinte de la Banc Post, iar celelate banci vor tace malc si vor spera sa nu cada si ei in aceeasi groapa.

Si daca ma gandesc bine exact de momentul asta, reactiile din partea bancii am discutat la ultima intalnire despre online organizata de Manafu. Sa ma gandesc ca am discutat degeaba?

Update: se pare ca Maestro a retras sprijinul pentru cardurile Millenium oferite prin banc post, drept urmare banca a bagat o minciuna cu frauda ca sa se simta mai bine lumea, si nu sa recunoasca ca raman fara emitent de carduri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: