Cosmote a pierdut peeringul cu Zapp

Ieri am vrut sa sun pe Cosmote si pe la ora 4 – 5, nu am putut sa apelez numerele Cosmote din nici o centrala mobila sau fixa.
Azi e si mai frumos. Incercand sa sun pe Cosmote de pe Zapp aud mesajul asta:

Pentru a proteja interesul dvs lucram la incheierea unui nou acord cu conditiii nediscriminatorii cu Cosmote. Traficul de voce si SMS va fi intrerupt pana cand acest acord va fi obtinut, va multumim pentru intelegere.

Bineinteles tradus si in engleza. Ar trebui sa mai contactez reprezentatii Zapp si Cosmote pentru a publica stirea? Da …. o sa o fac mai tarziu. Pana atunci e exclusivitate de la mine.

Si aceasta e datorata Cosmote. Cosmote este detinuta de grupul elen OTE, care mai detine si Romtelecom. Cosmote activeaza pe piata romaneasca din 2005. Anul trecut au ajuns la 1.3 milioane de clienti, in principal pe cartele pre-paid.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on “Cosmote a pierdut peeringul cu Zapp

 1. Si anul asta o sa-i piarda pe toti, tot din cartele pre-paid, ca doar nu o-i fi nebun sa stau cu 300 de minute pe luna in retea:)

 2. ma, daca o calculezi 300 de minute si 300 de sms-uri pt 3 euro nu e decolea… dar e adevarat si faptu k reteaua e de kkt si k atunci cand ai mai mare nevoie nu poti sa suni sau sa fii apelat. iar legat de nr de abonati, utilizatori si mai stiu eu oricum nu sunt reali la nici un operator! nu calculeaza nimeni cate cartele nu mai exista, cate cartele au fost distruse sau pierdute. nr de utilizatori inseamna sa faci o verificare simultana si sa vezi in momentu ala cati utilizatori sunt. si dak faci testu asta de mai multe ori si apoi sa faci o medie aflii care e adevaru. dupa sondajele operatorilor la ora actuala ar trebui sa fie cam 10-12 milioane de utilizatori de telefonie mobila in tara asta.. pai noi mai suntem vreo 16 milioane de locuitori peaici pe meleagurile astea.. de unde?
  mama loc cu moleculele lor..!! 😀

 3. … prilej de a discuta cu ei oportunitatea pastrarii abonamentelor :))) m-am amuzat teribil 🙂 Culmea, am un abonament Zapp si unul Cosmote :)) cred ca sunt unicat 🙂 ieri am gasit motiv de reziliere pentru amandoua, complet acoperit de contract 🙂 asa ca mi-am exprimat parerea direct pe fax la ei cu o solicitare de reziliere unilaterala la o data pe care o voi comunica ulterior :)) Dragii mei, sunt companii Low Cost, ce vreti de la ei ? Nu pot mai mult, asta e . Cosmote-ul se straduieste si are ceva sanse de reusita pe viitor, Zapp-ul a ajuns aproape la un punct mort … CDMA-ul nu are un viitor prea luminos, datorita imposibilitatii de utilizare dincolo de granitze… Concluzia este ca Zapp-ul e bun, dar va ramane cu transferuri mobile de date, la care sunt cei mai buni in prezent, iar Cosmote-ul incearca sa ajunga si el cat mai aproape de portocala si rosie, pe care i-a nenorocit anul trecut cu extraoptiunile imposibil de combatut.

 4. @ Arhi – Cosmote avea 1,23 mil clienti la 31 dec 20006 .

  Acum are 1,48 mil .

  O sa ii doara fix in p*** daca nu va convine 300+300 = 3 euro .

  Sunt putin peste 100 000 cartelari 2000 .

  Foarte bine ca pleaca fandositii , sa fie reteaua libera .

 5. ” Anul trecut au ajuns la 1.3 milioane de clienti, in principal pe cartele pre-paid.”

  Aloooo , nenea Piticu` …

  Cosmote :

  20 % abonamente
  80 % cartele

  Voda si Orange
  33% abonamente
  67% cartele

  Din cifrele astea … as zice ca si Orange si Voda au clientii ” in principal pe cartele pre-paid.”

Leave a Reply