Alte tampenii de la trafic.ro

Pentru ca va tot mirati voi ce sunt alea de vizitatori unici si absolut unici de la trafic.ro, din punctul meu de vedere nu au cum sa fie decat urmatoarele.

Exista vizitatori unici. Dar vizitatorii astia unici sunt mai mult decat unici. Ceea ce inseamna ca … daca ai 25 de calculatoare ce ies printr-un singur IP nu o sa ai 25 de vizitatori unici, pentru ca au un singur IP, o sa ai undeva mai putin si pe langa. Si, pe langa asta, la un anumit interval de timp mai mic de 24 de ore, si tu esti identificat ca alt vizitator unic.

Vizitatorii absolut unici par sa fie cate IP-uri te-au vizitat pe tine in ultima saptamana (parca pe saptamana e nu? ) . Pentru ca chestia cu cookie e expirata de mult 🙂

Totusi, trafic.ro afiseaza la 75% din cat afiseaza Google vizitatorii unici si absolut unici. Pe langa acestea trafic.ro pica in momentul in care site-ul tau are un boom. Adica, daca in urmatoarea ora eu o sa am 20 de mii de vizitatori trafic.ro nu-mi va inregistra decat vreo 3 mii, pentru ca mai mult nu  poate. Dar … asta avem si cu astea defilam. Nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Alte tampenii de la trafic.ro

  1. Deci stattraq imi arata in momentul asta 300 de unici, statcounterul la fel, cu o diferenta de vreo 10 unici, iar trafic.ro imi arata 195. Cine are dreptate?

  2. mint, sunt 593 pe stattraq si 520 pe statcounter. deci, de unde diferenta? ca statcounter.com e site cu PR 10 la google, adica e ceva de capul lui. sa ma incred in ei sau in firma netbridge…??

  3. Vizitatorii absolut unici de la trafic.ro sunt vizitatorii unici calculand pe intreg intervalul de o saptamana si nu vizitatori unici pe zi adunati pentru cele sapte zile ale saptamanii. Mai exact, daca sunt zece vizitatori care viziteaza in fiecare zi, La absolut unici nu vor aparea ca 70 de vizitatori (10*7=70) pe saptamana, ci doar ca 10.

Leave a Reply