Kia Soul

DSC00137

Desi m-am dat cu masina asta zilele trecute, inca nu stiu la ce categorie sa o incadrez. Nu reusesc sa-mi dau seama daca e SUV, crossover sau un simplu hatchback. Am testat un Soul 1.6 GSL MT FEVER de la Kia Romauto, masina pe benzina, motor de 1.6 litri cu 125 de CP. Ca model de comparatie am ales bineinteles Kia Cee’d-ul meu diesel, cam aceeasi motorizare.
Drept urmare au aceleasi suspensii si cam acelasi comportament al directiei, dar in schimb Soul-ul vine cu un nou tip de motor, cu o groaza de imbunatatiri luate din feed-back-urile clientilor, dar si cu o groaza de chestii special concepute pentru persoanele carora i se adreseaza, anume tinerii.

Versiunea testata are 7 boxe + subwoofer in portbagaj, lumini in cadrul boxelor din fata si iti poate transforma masina intr-o mica discoteca, numai buna de mers pe o plaja pustie pentru a sustine o petrecere.

Mi-a placut cum se aseaza pe drum, desi e un pic cam inalta si subtirica fata de aspect, iar fara ESP pe zapada poate fi un pic tricky. Din interior totul se vede diferit, de la inaltimea cu care ii privesti pe ceilalti in trafic la spatiul imens pe care-l resimti. Incap lejer 5 persoane in masina, iar daca vreti sa mergeti si peste – si va riscati – mai e loc. S-ar putea crea impresia ca portbagajul se termina din topor. Din contra, se termina pentru ca asa se adapteaza traficului aglomerat de oras. Vrei sa stii cat dai in spate, nu sa stai sa aproximezi, am ajuns sau mai am putin:) Consumul e optim, pentru 7 la suta in oras, m-am plimbat de 500 de mii prin Bucuresti doua zile si am stat si in trafic la orele de varf.

Motorul e faşneţ si mai mult decat atat, e asezat intr-o pozitie interesanta, astfel incat la un impact frontal n-ar veni peste tine in habitaclu.

Ce nu mi-a placut. Comenzile de volum pe partea stanga a volanului. Eu am volumul pe dreapta volanului, in timp ce pe stanga am seek-ul. Sa am toate comenzile de volum + seek intr-o singura parte a volanului ma face sa nu tin doua maini pe volan, drept urmare sa pierd din atentia data traficului.

Pe scurt o vad ca o alternativa interesanta la Dusterul asta nou.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: