Oamenii de radio nu știu că eu am căștile Jabra Elite 10

Oamenii de radio nu știu că eu am căștile Jabra Elite 10

Dar vor afla acum că am căștile Jabra Elite 10 și le folosesc în fiecare zi. De ce este aceasta important, aflăm acum.

Întâi de toate, Jabra Elite 10 costă 1200 de lei. Deci sunt în această categorie de preț și oferă totul pentru această categorie de preț. Apoi oamenii de radio nu știu nici cine îi ascultă, că noi nu avem radio digital în România, dar nici unde îi ascultă oamenii.

Ce nu știu oamenii de radio

M-am întâlnit săptămânile trecute cu Răzvan Exarhu, acel Răzvan, știu patsutedeeuro, și i-am zis că a încheiat sezonul trecut într-un mod super prost. După ce s-a supărat i-am zis și argumentele arătându-i căștile Jabra Elite 10. Practic oamenii ascultă radio nu în mașină, nu la radioul de bucătărie, nu pe prăjitorul de pâine, ci la aceste căști. iar pe aceste căști se aude orice imperfecțiune a sunetului. Cu alte cuvinte, nu doar că sunt extrem de fidele și că au o calitate a sunetului perfectă, dar și în momentul în care se aude prost la radio, totul se aude pe căști.

De ce ziceam de Exarhu? Pentru că din radioul românesc, matinalul de la Rock FM e singurul care se aude bine. Bineînțeles, gusturile sunt împărțite. De exemplu la ora la care scriu acest articol, pe Magic FM sunt 25.000 de ascultători online la Liana Stanciu, pe Kiss FM sunt 15.000 de ascultători, iar pe Rock FM doar 5000. Dar mie mi se pare că Exarhu se aude cel mai bine din radioul românesc. În schimb, finalul sezonului trecut a avut niște deficiențe pe microfoanele lor. De fapt pe orice microfon din România, pentru că oamenii de radio nu folosesc căști calumea pentru a asculta radio. Și dacă fac asta, ascultă din FM, dar radiourile nu mai sunt în FM.

audienta rock fm

Există și o explicație pentru asta, microfoanele de pe radio se setează pentru fiecare voce în parte, iar fiecare realizator ar trebui să aibă un preset pentru vocea lui, dar aici trebuie să intervină tehnicul, iar la radio nici asta nu prea mai e. Dacă vrei o chestie funny, îmi amintesc cum pe vremuri, când exista Radio21 la Pitești, probele de sunet și reglajul de sunet se făcea pe un Cielo unde cineva avea nu știu ce casetofon calumea și boxe scumpe. Ceva extraordinar pentru vremea respectivă.

Drept urmare din FM-ul românesc ascult BBC-ul ăla de la Londra și Rock FM când e matinal, asta doar pentru calitatea emisiunii, nu pentru muzică. Dar toate astea se ascultă online, iar pe online, pe aplicația TuneIn se aude sunetul clar al procesorului de sunet din radio, nu cu deficiențele din FM, nu pe boxe, ci pe căști.

Jabra Elite 10

De ce sunt mișto căștile Jabra Elite 10? Pentru că sunt foarte ușoare. Au doar 5.7 grame o cască, astfel încât nu apasă pe ureche și nici nu le simți înăuntru. Față de modelele anterioare, pentru Jabra Elite 10 au fost testate 62.000 de urechi, ia rezultatele acestor teste au creat designul acestor căști. Am mai vorbit despre Jabra, compania este una cu o experiență foarte mare în ceea ce privește headseturi de call center, soluții de conferință și headseturi auto. Drept urmare, căștile pentru ei sunt o încununare a anilor de cercetare și de dezvoltare a produselor.

Căștile dacă se încarcă în 5 minute oferă 1 oră de ascultare. Rezistă încărcate 8 ore sau 6 ore cu ANC. ANC este un fel de active noise cancellation, care este mult mai avansat și mult mai interesant. Procesează în timp real zgomotul de fond și anulează din el, dar te face totuși să fi atent când este nevoie. Lasă de exemplu claxonul mașinilor și anunțurile de închidere a ușilor la metrou, iar în birou atenuează gălăgia și zgomotul de fond, dar dacă începe o ceartă în jurul tău crede că îți este adresată și te face și pe tine atent.

Dolby Spatial Sound este inclus pe Jabra Elite 10 și este atât de bine setat încât îți readuce senzația pe care o ai la cinema, la IMAX, pe conținutul audio cu Dolby Atmos pe care l-ai putea asculta. Din păcate acest tip de conținut se aude doar pe Souncloud, iar în FM niciunul din radiourile locale nu oferă acest tip de sunet.

Căștile vin cu o protecție de apă IP57, adică nu se strică dacă te plouă, iar carcasa lor are IP54. Ceea ce înseamnă că o poți curăța calumea. Iar carcasa se încrcă și wireless. Se conectează foarte repede, au și asistentul Google care îți spune de la cine ai primit mesaj, asta pentru a vedea dacă îi răspunzi sau nu.

Pentru că au finisaj ce pare metalic pe exterior, pun căștile astea la nivelul de business, nu doar sport, pentru a face o impresie în birou, pentru a ignora colegii, pentru a te putea pierde și pentru a asculta muzică de calitate, la calitatea care trebuie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply