S-a ieftinit HTC Touch

Am gasit azi HTC Touch Diamond mai ieftin decat de obicei. Drept urmare toate persoanele care ma intrebau cat costa, e doar  1.800 de lei. Astept insa sa apara PRO-ul pe oferta la  cineva, nu de alta, dar sa ai un telefon fara net … de tipul asta e de pomana.

Anyway, sa va fac un mic review la Touch PRO-ul meu.  E mistocut, greoi si mare, dar te obisnuiesti repede cu el. Il face foarte bun procesorul de 528 mhz / exact cat un pentium 2, care inca mai functioneaza. Cu 288 de mega RAM si niste alte cateva sute de mega de memorie solida isi face treaba suficient de bine. Spre exemplu trage de pe interenet prin wi-fi un fisier la fel de repede ca un alt calculator.
Are windows, iar asta poate avea un lucru bun sau rau, depinde acuma ce sistem de operare preferati. Intr-adevar mi-a dat ecran albastru acum cateva zile cand l-am pus la incarcat, sau mi-a pornit cipul de GPS doar dupa repetate restarturi de sistem, dar are si el update-urile lui.

Are QWERTY, ceea ce il face rapid in utilizare. Cel putin mie mi-e mai usor sa tastez  un numar de telefon de pe  tastatura decat din tasatura touch ca la iPhone.

E mai micut si mai placut decat iPhonele, destul de rezistent la cazaturi, insa trebuie manevrat cu atentie, pentru ca scrie in carticica ca nu se repara pe garantie daca te-ai asezat cu curul pe el.

Ce nu-mi place e ca nu ii pot controla modul in care raspund la telefon. El avand un ecran touch, cand suna si eu vreau sa-l scot din husa, are doua optiuni, ori raspunde singur din atingerea ecranului cu husa, ori  da deny. Are un solitaire destul de greu de terminat. Are momente cand ramane in aer si se apuca sa raspunda la comenzi cu intarziere. Am pus doar java pe el, nu si flashplayer, dar incarca paginile de web corespunzator si frumos.

Nu-mi place ca n-are cablu USB standard, dar imi place ca vine cu 2 creioane.
Camera video nu e stralucita, mai ales ca e si greu de folosit, dar oricine il foloseste p`asta nu prea il tine pentru camera.

Pe scurt, pentru munca de office, e dragut si folositor, pentru orice altceva e inca un telefon hibrid intre  generatia  2 G si 3G.  Si ma oftica ca in Bucuresti am 3G, iar in restul tarii am HSDPA, pe vodafone 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: