Criza: moartea capitalismului

Daca va era dor de previziuni si alte discutii legate de starea mondiala actuala, Ion Iliescu vine cu un scenariu cat se poate de realist.

Adica  valul crizei financiare din statele unite inca nu a trecut oceanul, iar atunci cand va lovi va veni frumos, ca un tsunami maturand totul in cale. Si mi se pare putin exagerata ideea cu moartea capitalismului, in criza asta financiara,  eu m-as referi doar la nevoia de restructurare a acestuia.

Cealalta problema pe care o vad eu e globalizarea, iar asta va duce la o chestie foarte nasoala, nu din cauza protrestelor neaparat. Inteleg ca bauturile racoritoare sunt produse de Coca-Cola  la nivel global, deci aici e monopol, dar astia nu interzic altora sa fabrice si ei pseudo cola, sau altele. In schimb ce frumos o sa fie daca criza asta produce vreo doi producatori de benzina mondiali, un producator de apa mondial (asta ca tot se zice ca in 2030 juma de planeta nu va avea apa) si cine stie ce alt standard impus din alte idei crete ale cine stie cui.

Dar pana atunci avem incercarile de a redresa economia si de a regandi consumul, daca nu nu mai e mult. Ce mai avem de pierdut, ca de-o moarte suntem toti datori.

Si o alta parere.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: