Cu cati ani e in urma Romtelecom?

De la 3 mai, probabil din motive tehnice, Romtelecom va trece la numerotatia telefonica de 10 cifre. [ link ]

Daca in toate celelalte retele de telefonie, fixa, sau mobila, pentru a forma un numar de telefon trebuia sa formezi un numar de 10 cifre, prefixul retelei plus numarul apelatului, in reteaua Romtelecom lucrurile se desfasurau  la nivel de 6 cifre pentru tara si 7 cifre pentru Bucuresti.

Acuma nu stiu daca e de rau sau de bine, dar cred ca abia acum se integreaza toate centralele de oras si de judet Romtelecom intr-una singura, nationala, care sa aibe numerotatiile telefonice corespunzatoare fiecarei zone geografice si astfel sa comunice mai bine intre ele. Probabil ca asa nu vom mai avea caderi de centrala la Revelion, probabil ca asa vom avea sunet mai bun, sau probabil e doar o strategie prin care se ameteste clientul spunandu-se ca sunt servicii mai bune. Abia astept sa vad VoIP pe Romtelecom, dar pana atunci va mai trece mult, parerea mea.

Pana una alta pana prin august se va putea apela in Romtelecom folosindu-se atat numerele lungi cu prefix in fata cat si numerele scurte, urmand ca din august sa se foloseasca numai numerele lungi. Asta pentru orice fel de apel, local sau national. Si sper astfel sa nu se mai faca diferenta intre apelurile locale si cele nationale (interurbane). Eventual poate scade pretul la convorbiri, undeva la nivelul anilor trecuti, un impuls la 10 minute 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: