Cu ce altceva sa mergi?

Sau de ce se zboara cu avionul de la Bucuresti la Timisoara, in loc sa se mearga cu trenul. De cele mai multe ori pretul biletului de avion ajunge sa fie mai mic decat cel al trenului, ca sa nu mai notam ca in 45 de minute ai aterizat in celalalt capat al tarii.

Ce nu se vede in materialul de mai sus, undeva la inceputul anilor 90 cica ar fi functionat o linie de tren intre Pitesti si Ramnicu Valcea. Dupa care linia a fost oprita, pentru a fi redimensionata si pentru ca in ultimii ani Ceausescu dorise ca linia aia sa fie electrificata. In schimb, in loc sa se continue investitiile pentru acea linie de tren, s-au construit vile. Toate casele pe care le vedeti pe Dealul Negru si in toate satele de pe acolo sunt facute din banii furati de la CFR de pe linia de tren de acolo.

Si e simplu. O linie de tren electrificata de la Bucuresti la Pitesti si apoi Valcea, ar fi scurtat imens timpul de mers cu trenul, dar si aglomeratia de pe strazi. In schimb pentru a scoate bani acum din asfalt, s-a preferat sa se fure linia de tren, sa se fure banii de investitii si astfel sa se lase totul de izbeliste.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply