Cu ce ne comparam

Pe blogul Google ni se da un exemplu trist.

Picture83

Acesta e un exemplu de site care se incarca in fix 1.5 secunde pentru serverele google, iar ei il anunta ca si cum ar fi bun, optim pentru cea ce se cere, perfect pentru indexare. Urmeaza acum insa, rezultatul meu, asa cum mi se incarca mie siteul meu din punct de vedere al lui Google.

picture82

Adica mie mi se incarca siteul de pe serverele google in 8.7 secunde. Ceea ce pentru ei este foarte incet. Iar aici apar problemele benzii de net externe, dar si cele ale raspunsului serverului. Daca raspunsul si load-ul htm-ului de pe server l-am redus la cel mult 2 secunde, faptul ca exista elemente externe, dar si alte imagini sau scripturi care nu se incarca la fel de repede, atrage intarzieri in trimiterea paginii complete atat catre google, cat si pentru potentiali clienti.

Daca as fi eu singur in situatia asta, as fi spus ca e de la mine. Insa majoritatea siteurilor hostate in Romania au aceeasi problema de incarcare pe google. Si asta e un motiv principal pentru care Google intarzie accesarea lor.

De asta am schimbat tema cu una foarte minimalista, o data pentru a reduce cererile de apache, a doua oara pentru a consuma mai putina banda externa, dar si pentru o mai buna experienta de vizualizare.

Don’t teach me to use CDN, I can’t install php curl yet.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply