Cu laptopuri

Am 4  acum acasa. Unul mai bengos ca celalalt. Acerul Ancai, un Fujitsu business, jucaria mea si un HP.

Daca jucaria mea noua tine o ora si jumatate, HP-ul asta de 2 ani de zile tine in baterie si utilizare normala 1 ora si 50 de minute.   Daca ASUS-ul meu se incinge ca dracul ajungand la recorduri de 80 – 90 de grade pe procesor si minim 60 de grade pe hard-disk (da, inca functioneaza), ma intreb ce sistem de racire o avea?

In schimb HP-ul sta linistit, isi face treaba, mai ramane din cand in cand fara memorie si trebuie sa restartez firefox-ul brutal(aici dau vina pe tehnologie, de la procesoarele t7300 in sus nu se intampla), dar nu se incinge, nu se blocheaza nu da semne de imbatranire. Mai mult, ventilatorul de la procesor are gauri de aer atat deasupra, pe langa tastatura, cat si dedesubt acolo unde normal au toate laptopurile.

Si totusi HP-ul asta il cunosc de 2 ani de zile, a fost pe front, a fost in cele mai ciudate locuri, umiditate mare, lovituri, avioane, control vamal, etc. si n-are nimic, arata la fel ca in prima zi.  In  schimb ASUS-ul meu a fost la conferinte, la birou, a stat in pat cu mine, am avut grija de el  si i-au sarit taste, s-a dezmembrat si rupt display-ul, s-a ars display-ul astfel incat cu greu deosebesti culorile in partea de jos a ecranului … si totusi a rezistat si el ani buni.

Un simplu sfat. Nu va cumparati laptopuri dupa cat de mult stralucesc. Stralucirea aia e palida, e comerciala si de cele mai multe ori nu rezista decat cateva luni. Laptopurile bune nu stralucesc, nu sunt senzationale, nu au beculete si nu ies in evidenta. Ele isi fac treaba, le rezista bateria si nu te dezamagesc atunci cand le suprasoliciti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: