Culorile gradinii in peisajul romanesc 1850 – 1955

1159134945 hr 2324

Desi biletul pe care astia mi l-au dat la intrare era despre atlceva, si asta am vazut abia acum, cand m-am uitat la poze, expozitia gazduita zilele acestea de Muzeul National de Arta ( in spatele lui sala palatului ), e una de exceptie.

Picturi frumoase, dar, din punctul meu de vedere,  aranjate aiurea in sala muzeului.

Nu pot sa va spun cine, ce, cum sunt pictorii prezenti acolo, pentru ca nu am stat sa notez, si nici n-am putut sa fac poze. As fi putut face, dar n-am vrut sa ma complic.

Cert e ca e frumos, si ca merita sa mergeti sa vedeti cum se gandea acum aproape 100 de ani si care erau felurile in care se putea reprezenta imaginea zilnica.

Daca acum, avem telefoane mobile cu camere foto performante si internet si calculatoare, atunci existau panze, mult timp liber … cateva ziare, si cafenele unde ne intalneam si ne vedeam cu renumitii artisti ai vremii.

Asa ca pentru a lasa deoparte fitzele din barurile din oras, si pentru a lasa deoparte ideea intalnirii unei vedete pe strada, puteti vizita aceasta expozitie si sa va intalniti cu toti cei ce au fost un pic inaintea noastra.

Important e sa intelegeti cum si de ce gandeau ei astfel.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply