Cum am scapat neinecat

Cand eram mic si nebun a fost un an in care a nins la fel de mult ca acum. Zapada mare, multa iar noi ca toti copii nebuni repede in parc. Parca eram in parc cu una din surori, iar parcul era la fel ca Parcul Circului din Bucuresti: un deal cu un lac in mijlocul sau.
Peste tot zapada, multa zapada. Si noi ce ne-am gandit, sa facem oameni de zapada. Drept urmare plecam cu un bulgare de zapada din varful dealului si-l rostogoleam pana jos sa se faca mare. Si se faceau ditamai dihaniile de bulgari de zapada.
Am facut un om de zapada. Am facut doi oameni, pana cand ne-am plictisit. Cum erau prea multa zapada ce mi-a dat mie prin cap. Hai sa facem bulgari din astia mari si sa ii aruncam in lac, ca sa inghete lacul si sa ne putem da pe gheata dupa aia.
Am facut un bulgare mare, doi, trei, zeci … nu mai stiu exact, foarte multi. Si am inceput sa ii aruncam in lac. Ca sa arunc bulgarele in lac trebuia sa urc o balustrada si bulgarele era greu. Drept urmare ne opinteam, ridicam bulgarele si apoi il aruncam in lac. Din fericire sau din nefericire, lacul era pe jumatate plin, astfel incat bulgarii aruncau multa apa in jur atunci cand picau de la vreo juma de metru inaltime si m-am udat astfel.

Eh, cand distractia era in toi, am facut un bulgare mult prea mare. Pana la urma l-am ridicat pe balustrada aia, dar nu voia sa cada in lac pentru ca inghetase iar. Si eu m-am tot chinuit sa-l imping, pana cand … am cazut cu tot cu el in lac … imbracat, la minus doua grade.

Cum nu stiu sa inot n-am putut sa stau prea mult la suprafata, astfel incat bladabalac eu eram mai mult sub apa. Apa avea vreo doi metri adancime, iar eu mult prea mic de inaltime atunci. Nici nu puteam sa strig, pentru ca apa era mult prea rece si ma chinuiam sa stau la suprafata.

M-au vazut niste mosi care imi ziceau sa ies din apa. Pe bune?! Cum? Pentru ca am zis mai sus ca era juma de metru de la balustrada pana unde eram eu. Tremuram in apa si inghiteam numai apa murdara plina de mal si alge. Ma gandeam ca aia a fost … si vedeam negru.

Pana cand ….

Aflati continuarea in bannerul afisat pe www.apropo.ro printre mesajele de Craciun ale altor utilizatori de internet. Asteptati cateva secunde si va aparea. Dupa ce o vedeti, intoarceti-va aici si spuneti-mi cum vi s-a parut.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply