Cum faci o baza de date de spam de pe Facebook

Ati cautat numarul vostru de telefon pe internet? Daca nu, cautati-l. Il veti gasi pe o sumedenie de siteuri care indexeaza in gol aceste numere de telefon. Fara nici un scop, fara nici un rost, dar ele le indexeaza. Si toate astea pentru ca ofera continut pentru Google, iar de acolo ar putea atrage un fel de reclama. Si nu le fac nimic altceva, decat exista acolo. Adica exista un director urias cu numerele de telefon din intreaga lume, luate in ordine crescatoare. Ce poate fi mai simplu?

Ei bine, acum problema asta exista si pe Facebook. La o simpla cautare dupa numarul de telefon pe Facebook afli persoana respectiva. Asa incat oricine, oricum poate cauta orice numar de telefon pe Facebook, iar de acolo sa i se raspunda cu datele personale ale respectivei persoane.

Teoretic Facebook se apara si spune ca a limitat numarul acesta de cautari, dar nu e greu sa faci un bot care sa vorbeasca de unul singur pe Facebook si sa faca aceste cautari pentru tine. In urma lui rezulta o baza de date uriasa cu numerele de telefon si numele persoanelor respective. Cum ar veni un fel de agenda publica, disponibila oricui pe internet. Intelegeti cui acum, nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply