Cum poti sa visezi frumos pe internet?

Unii au luptat din greu si au reusit sa isi implieasca visul pe internet. Si daca l-au implinit merg mai departe. Cum au facut? Au muncit. Au deschis un blog, au investit in el, au facut blogul cunoscut si au iesit din afacere pe bani frumosi.

Asa au facut baietii de la Techcrunch, baietii de la Engadget, iar acum a venit randul blogului politic si de opinii Huffingtonpost. AOL a cumparat acest ultim site pentru suma modica de 315 milioane de dolari. Sa merite banii astia investitia initiala si timpul pierdut in redactarea si conducerea siteului? O da si inca cu varf si indesat.

Din punctul meu de vedere mult mai valorosul answers.com a fost vandut doar pentru 127 milioane de dolari. Ce au facut ei pentru asta? Au creat cea mai beton comunitate de intrebari si raspunsuri, un fel de tpu.ro dar numai ca in state.

Nu, in Romania, cu ceva romanesc nu veti putea vedea asa ceva. Deloc curand, deloc acum. Si aici ma bazez pe cifre. Avem deja penetrare maxima de internet in Romania. De fapt avem 10 milioane de IP-uri in IPv4 alocate de RIPE catre Romania, din care sunt folosite undeva intre 5 si 7 milioane de IP-uri unice in fiecare luna pe siteurile romanesti conform SATI. Si daca ne uitam la calculele facute acum cativa ani, sa vedem si cati oameni mai sunt in tara. Drept urmare nu da la cifre.

De asta nici nu vedem siteuri mari care vin in tara, de asta traficul pe internet creste foarte lent, iar vizitatorii se pot plimba cel mult de la un site la altul. Iar educatia utilizatorului de internet nu exista. Iar daca omul nu stie ce sa faca pe internetul romanesc, daca nimeni nu ii educa pe oameni de ce sa intre?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: