Cum sa iti iei o zi libera de la serviciu?

Doneaza sange.

agentia anului la fotbal echipa bloggerilor 2

Autobuzul asta era parcat in parcul Tineretului astazi, singur cu niste oameni (probabil doctori, asistenti) care mancau inghetata inauntru. Teoretic campania ar fi fost misto daca ar fi fost si cunoscuta, iar numarul de donatii ar fi fost categoric mult mai mare daca cineva ar fi anuntat ca autobuzul asta va fi in parcul Tineretului duminica, ca  lumea sa poata dona sange.

Dar stai asa, e autobuzul ministerului, e dotat de minister, cineva si-a luat bani pentru asta, cineva e platit sa se consume motorina pentru aerul conditionat si pentru curent, de ce s-ar mai obosi sa si aduca oameni la donatie.

Iar pentru asta donarea de sange nu trebuie sa fie o responsabilitate, trebuie sa fie o obligatie. Imi aduc aminte de afisele de la Casa Presei, cand lumea se strangea langa ele si isi faceau planuri, ce fac in ziua libera cand nu se duc la munca ca au donat sange, cum isi iau abonamente la pret redus, ce fac cu bonurile de masa si banii pe care ii primesc dupa ce doneaza sange. Iar asta nu o faceau decat pentru ca puteau sa doneze sange. Stiau ca asa poate salveaza pe cineva (si vedem cu totii la televizor cum se moare pe strazi), dar si ca isi iau astfel o zi libera de la serviciu, bonuri de masa si reducere la RATB.

Si pentru ca oricine dintre noi poate fi in cazul alora care patesc un accident rutier grav, de ce n-ai dona sange? Ca nu stii unde? Ca centrele sunt putine? Un simplu google si ele se gasesc.

Totusi cineva din ministerul sanatatii ar trebui sa isi dea silinta sa umple cu niste flyere cartierul in care vin pentru donatii. Maine intre orele, in zona asta, va fi un autobuz rosu, unde puteti dona sange. Veniti avem nevoie de voi. In schimb daca de la inceput, din minister dezinteresul e maxim, de ce i-ar interesa pe oameni? Doar pentru ca scrie un blogger?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply