Cum se repara un laptop?

Eu fiind IT-ist am facut o multime de tampenii la viata mea. Am lipit o data un procesor pe o placa de baza cu poxipol. Apoi l-am prins cu soricei, pentru ca se rupsesera clemele alea care tineau coolerul lipit de procesor. A mers asa ceva timp. (trebuie sa va arat asta, ca exista poze, undeva, pe internetul asta )

Cele mai tari povesti le-am patit insa cu laptopurile. Asta pentru ca desi la munca, laptopurile care veneau defecte reparam fara nici o problema, tot laptopul meu a avut de suferit. La un moment dat, imi vine mie sa desfac laptopul sa il curat de praf. Ok, zis si facut, descopar unde sunt suruburile, le desfac, asta pentru ca nici un roman nu citeste manualul sau schema, decat dupa ce la recarosare ramane cu suruburi in mana;  desfac laptopul ziceam si il curat de praf. Il carosez la loc, incepe sa se raceasca calumea, totul functiona perfect.
Ei, la doua zile dupa toata povestea asta, ghici ce. Imi pocneste o chestie de plastic de la monitor, de deasupra unui surub. Pur si simplu a zis plasticul ala, eu nu mai stau aici si a facut poc. In doua saptamani a pocnit si in partea ceealalta. M-am uitat, poate n-am pus suruburile care trebuie la loc. Din contra, erau acolo su nu faceau nici un fel de presiune sau ceva. Dar probabil pentru ca batranetea plasticului si temperatura ridicata la care a fost supus, l-au facut sa pocneasca.
Asa incat laptopul a continuat sa functioneze. Mai mult, a baut cam tot ce am baut si eu. Nu exista vreo bautura pe care sa o incerc acasa si sa nu fie turnata pe laptop. Inevitabil se intampla, bere, tuica, cafea, totul ajungea pe laptop prin tastatura. Din fericire, oricat de mult i-am dat sa bea n-a avut nici o problema.
Acum spuneti-mi voi, ce probleme ati avut cu laptopurile voastre, mai ales, cum le-ati rezolvat? 
Cea mai tare poveste, pe care o voi alege eu, va castiga chiar un laptop nou.  Termenul este  pana joi, 9.10.2014 ora 23:59.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply