Datele personale care sunt publice

Am vazut in seara asta un banner de la Romtelecom. Mi-a atras atentia faptul ca daca te abonezi la Romtelecom, castigi un telefon mobil nokia. Adica sa iti faci abonament la fix, ca sa primesti cadou un mobil. Iar Romtelecomul nu are retea de telefonie mobila. Ma rog, are Cosmote, dar nu e Romtelecom.

Am dat click pe bannerul ala … m-a dus catre o pagina cu ofertele, adica denumiri de oferte, pana aici toate bune, am ales una din ele si am dat mai departe in speranta ca imi va deschide detalii despre oferta aia, ce ofera, cat costa si asa mai departe.
Nu, mi-a deschis pagina asta. Titlu sugestiv, ordering, aranjare in pagina aiurea, dar sa zicem ca ii intelegem, e greu sa stii sa faci o pagina de net zilele astea. Si ma uit la ce date imi cere, nume, prenume, CNP, si adresa de domiciliu. Pai astea’s destule date incat sa ai cum sa faci un contract, ma uit dupa cheita de securitate a paginii. Nu exista.

Adica eu trebuie sa imi trec datele personale, date ce pot fi vazute de oricine din netul asta, date ce nu se stocheaza securizat pe serverele romtelecom si astfel mi-as face abonament la ei.

Si daca tot ziceam ca tzara asta merge bine, pai de asta, n-avem nici un serviciu unde sa putem raporta o pagina de web ca frauda, tentativa de frauda, iar institutiile romane sa ia masuri. Care institutii?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: