De ce e bine sa bei lapte

La inceputul saptamanii va incercam cu o ghicitoare in care sa gasiti alimentul care va face sa va simtiti mai bine. Da! Despre lapte e vorba. Si acum as fi vrut sa va reamintesc o mica poveste pe care am mai zis-o odata acum un an. Atunci ziceam ca muncitorii din petrochimie, pentru ca stau in zone pline de fum, noxe, gaze si alte tampenii primesc in fiecare zi doi litri de lapte din partea fabricii ca sa isi curete astfel plamanii si organismul,  dar mai mult ca sa se umple de energie, sa asimileze proteinele, potasiu, fosfor, vitamina B12 si altele … sunt multe.

Acelasi lucru e valabil si pentru Bucuresti. Sa nu credeti ca orasul asta e curat. Din contra, e foarte foarte murdar. Si puteti face testul in cateva feluri. O data va duceti putin in afara lui, pe una dintre autostrazi, la 50 de kilometri si va uitati spre Bucuresti si veti vedea negura si fumul ce acopera orasul. Apoi, puteti sa lasati masina 8 ore, sa zicem la 20 de kilometri de oras. Dupa 8 ore sa va uitati cat praf s-a depus pe masina. Si cel de-al treilea test, plecati in afara orasului, undeva la tara, undeva in zona de deal si stati acolo doua zile. Cand va intoarceti inapoi veti resimti puternic praful si fumul din oras. (asta ca sa nu ii zic poluare). La fel am resimtit eu asta cand m-am intors din concediu. Unde mi-a fost foarte greu sa respir in Bucuresti, sa ma readaptez.

Iar pentru toate astea exista un antidot: laptele. Eu prefer sa dau pe gat un litru de lapte in fiecare seara, ca sa adorm repede, sa dorm bine, iar dimineata sa ma trezesc odihnit si refacut complet. Dar mai ales sa ma trezesc voios si zambitor.

Daca argumentele mele nu v-au convins ca trebuie sa beti lapte, exista un baiat pe bealapte.ro care va ajuta alaturi de niste specialisti in probleme mai practice: machiaj, alimentatie, fitness.


Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: