Prima inundatie

Pana acum faceam misto de oamenii care provocau inundatii. Si pe buna dreptate eram chiar curios cum se poate genera o inundatie, ce sa lasi deschis astfel incat sa faci o inundatie si sa ai si pagube. Azi am aflat ce inseamna. Iata:

prima inundatie

Nu stiu exact ce s-a intamplat. Cert e ca dimineata m-a sunat administratora sa-mi zica ca s-a umezit tavanul vecinului de sub mine. Am zis, e clar, e o teava de care stiam ca vecinii n-au fost de acord sa o schimbam. Teava de calorifer care n-ar fi in cele mai bune conditii si care la un moment dat ar putea ceda. In schimb n-a fost aia. A fost altceva.

Ce vedeti in poza de mai sus e fostul balcon. Drept urmare caloriferul e pe balcon cum ar veni, iar daca a curs de la calorifer nu ar fi ajuns la vecinul de dedesubt, ar fi iesit direct afara. Cert e ca apa aia a curs de undeva, s-a infiltrat pe sub parchet si asa s-a intins in toata casa, iar la un moment dat a trecut prin sapa, prin gresie si in final a ajuns la cel de sub mine. Asta sa-mi fie invatatura de minte sa mai rad de oamenii care fac inundatii. Nah ca am facut-o si eu.

Cat ma costa distractia asta? Pai nu pot sa evaluez pagubele din casa. Pare ca parchetul e inca intact si n-ar fi fost foarte afectat, desi era ud. Dar ma costa intarzierea cu care nu pot sa ma mut in apartament, pentru ca daca duminica era gata, acum e iar la stadiul de santier. Si pentru asta trebuie sa platesc inca o luna de chirie.

Da, toate astea nu se intamplau daca exista o centrala termica de apartament. Teoretic  am vrut sa-mi iau, desi costurile de exploatare nu sunt mai mici decat costurile incalzirii de la RADET, dar  practic centrala termica de apartament trebuie sa indeplineasca niste conditii de amplasare (adica intr-o bucatarie inchisa), lucru pe care eu nu-l am. Si nici un alt loc din casa nu este acum propice amplasarii unei centrale. In alta ordine de idei, mie cel putin mi se intampla cate o tampenie de genul asta daca ma laud cu ceva. Si tocmai facusem asta. Duminica ma laudam pe Facebook ca ce frumos a iesit casa. Asta pana sa fie complet gata. Voua vi se intampla ca atunci cand  va laudati cu ceva inainte sa fie finalizat, sa se strice toata treaba?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply