De ce e traficul din Bucuresti varza

Cand m-am intors de la metrou, eram atat de varza si de pastilat incat la un moment dat n-am mai avut chef sa respect regulile de circulatie si doream doar sa ajung mai repede acasa. Drept urmare m-am incadrat cum am vrut eu in intersectie si am trecut.

Pentru ca in intersectia aia de obicei se intampla asa, baietii stateau la panda, imediat dupa ca sa opreasca musterii. L-au lasat pe unul cu loganul in fata mea sa treaca pe motiv ca “nu stiu ce ati vazut dumneavoastra” si m-au oprit pe mine si pe taxiul din spate. Rezultatul:

Si acum ma intreb de ce doar amenda. Adica oricine are masina are acolo o rezerva de bani in caz ca. Daca ia vreo amenda, daca primeste vreun radar, daca ramane fara benzina, etc. Si aici ai nevoie de o rezerva de bani in caz ca, sa stii ca o poti apela. Si nu stiu acum daca 140 de lei e mult sau putin, dar pentru cei cu masini e clar o suma de care se pot atinge.

Si doar puncte de amenda pentru cei care se incadreaza in intersectie cum au ei chef si nu respecta semnalizarile?  Adica penalizarile de permis pentru ce sunt, daca dai cu masina peste cineva? Da, e a doua amenda incasata de mine ever. Prima a fost pentru 90 pe Splai.

In alta ordine de idei, daca nu stiati deja, TOTI pasagerii din masini trebuie sa poarte centura de siguranta pe drumurile publice. Inclusiv cei din spate. Iar amenzile pentru cei care n-au buletin si masina de Bucuresti se platesc in Bucuresti la biroul politiei rutiere de la Udriste, ghiseul 7. Fara coada, fara probleme. Singura problema e ca nu e si un sistem automatizat pentru a face asta. Mi-ar fi placut un cod de bare si un ghiseu unde il scaneaza, bag cardul si se efectueaza plata. Hai ca nu e greu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: