De ce falimentul Argentinei nu trebuie sa treaca neobservat

De ce falimentul Argentinei nu trebuie sa treaca neobservat

Acum cativa ani, mai precis in 2001, Argentina era in faliment. Nu isi putea plati datoriile externe, iar creditorii in mare parte banci si Fondul Monetar International puneau presiune. Atunci lumea a iesit in strada. Si tot atunci s-a facut acest film. (cu subtitrare in romana)


Acum Argentina este iar in aceeasi situatie. Bancile si FMI cer banii inapoi. Daca nu ii cer, vor lucruri in stat. Pentru ca in momentul respectiv statul nu mai e al poporului argentinian, e al creditorilor. Si noi suntem aproape de aceeasi masura. Simplul lucru care ne desparte, este ca suntem inca in perioada de gratie. Dar de produs noi nu facem, de scos bani din transporturi, iarasi nu o facem pentru ca nu avem drumuri.
Iar Romania cu banii pe care i-a luat de la FMI a platit pensii. Ca atat suntem in stare. Iar banii aia s-au evaporat, nu s-au raportat la economie sau dezvoltare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply