De ce naiba ramaneti in tara?

Dan Voiculescu reactioneaza la niste mesaje si pune o intrebare oarecum normala, de ce mai ramaneti in tara? In schimb eu citesc la altii, mesaje puerile pentru care ei vor sa plece din tara.

Si acum trebuie sa-mi repet justificarea. Vreti sa plecati din tara? N-aveti decat. Incepand cu Presedintele Romaniei, toata lumea va invita sa plecati dracu din tara asta de cacat. Crezi ca e mai bine in alta parte? Pleaca! Acum! N-are nevoie de tine nimeni aici. Nici un premier cu nume de Boc, nici un sistem santiar care se naruie in fiecare zi. Nu e nevoie de oameni noi in politie, pentru ca cei vechi trebuie sa ia in continuare shpaga. Nu e nevoie de nimeni in nici o institutie birocratica, pentru ca oamenii competenti vor munci si vor aduce rezultate, asa ca e mai bine sa ne facem ca plimbam niste hartii pe bani.

Ce faci in Romania daca nu esti intr-unul din cazurile fericite mai sus? Nimic, pentru ca daca nu esti deja in sistem si nu ai deja o pila care sa iti asigure un job bun, esti impotriva sistemului si din cauza asta nu ai ce cauta aici,.

Niciodata in Romania nu s-a mers mai mult pe pile si interventii. Daca undeva in anii ’90, auzeam la TVR de anchete jurnalistice pentru angajari pe pile. Acum nu se mai intampla asa ceva, pentru ca pana si jurnalistii se angajeaza pe baza de tzatze, cur sau alte favoruri, nu neaparat competente. (da, dati-mi in cap daca n-am dreptate, de asta e @padehillerim la mama dracu la Tulcea). De asta ne iau foc noua spitalele, de asta bolnavii n-au medicamente, de asta suntem atat de prosti incat ne imprumutam de la FMI.

Daca incepeam articolul cu Dan Voiculescu, ar trebui sa ne gandim ca el a condus si conduce Partidul Conservator, dar care partid nu se mai vede in politica. De ce nu se mai vede? Pentru ca doctrina conservatoare nu mai exista doar, separat, in acest partid. Ci exista peste tot. Oricine a prins un ceva tine de el. Romania nu vrea sa progrezese. Romania sta pe loc, Romania nu face nimic.

Si din principiul intertiei si al instinctului de conservare nimeni nu vrea sa faca nimic pentru tara asta. Am ajuns in momentul in care trebuie sa plecam din tara ca sa putem face ceva pentru noi. Pentru ca daca vrem sa facem asta in Romania, cineva iti da in cap, ca esti in afara sistemului.

In ultimii ani tara asta a fost asa de misto faramitata, incat ideea de unitate nu exista nici macar intr-o clasa de scoala generala sau liceu, dar sa mai vorbesti despre asta intr-o firma. Auzeam zilele trecute ca daca cineva are o idee intr-o firma mare, trebuie sa obtina 50 de mii de aprobari ca sa faca un lucru si sa dea zeci de explicatii. In schimb daca ideea aia se materializeaza si e chiar buna, apar vreo 10 – 20 de oameni care isi asuma meritele ca ideea a fost a lor.

Si atunci de ce sa mai ramai in tara? Sa fii in afara sistemului si sa incerci sa muncesti cinstit? Sau sa pleci naiba, in afara, undeva unde esti respectat, undeva unde ai drepturi, undeva unde nu te sicaneaza Basescu pe strada, undeva unde daca ai aruncat tigara pe jos iti iei amenda?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: