De ce nu mai avem tren pana la mare

CFR a oprit intercity-ul de la Bucuresti la Constanta. Asta era un tren care facea doua ore jumatate din Gara de Nord, pana in Constanta. Cu masina de la Gara de Nord, mai pierzi inca o ora sa iesi din Bucuresti, dupa, doua ore jumatate pe autostrada.

De fapt, de ce s-a oprit trenul?

Pentru ca voi mergeti la mare doar in timpul sezonului, in ultimii ani s-a modernizat calea ferata de la Bucuresti la Constanta, tocmai pentru viteza, ca trenurile sa ajunga mai repede. In timpul lucrarilor de modernizare trenurile au circulat cu restrictii de viteza pe multe tronsoane, ajungandu-se astfel ca de la Bucuresti la Constanta sa faci vreo 6 ore. Ei bine, in timpul asta s-a dezvoltat foarte mult afacerea de tip Maxi-Taxi la aceleasi preturi ca cele practicate de CFR.

Intre timp s-a finalizat atat autostrada catre mare, dar si calea ferata catre Constanta. Asa incat, “lupta” intre CFR si operatorii de Maxi-Taxi s-a reluat. Cum se desfasoara lupta asta …

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply