De ce nu merg cu taxiul

Eu am mai tot spus-o, n-am bani sa merg cu taxiul, asa ca prefer sa merg cu masina. Trecem peste faptul ca masina mea e mai confortabila decat un taxi, ca merge mai bine, ca e mai calda, ca pot fuma,  ca consuma mai putin si ca pot asculta muzica mea, taxiul costa bani. Iar banii aia nu ii am.

Saptamana trecuta am vrut sa ies in oras pe la 12 noaptea. Cum aveam chef sa beau, am lasat masina acasa. Am stat in statie si am asteptat un taxi vreo 10 minute, iar la telefon nu raspundea nici un dispecer. Drept urmare am luat un autobuz de noapte. Slava Domnului ca exista. La plecare insa, a trebuit sa iau un taxi, speed taxi. Soferul dupa ce m-am suit, m-a luat direct. Dai si tu 5 lei peste aparat? Era pentru prima data cand intalneam povestea asta intr-un taxi. Saraca masina abia mergea, dar am ajuns acasa repede. Cursa facea 10 lei, i-am lasat 15 ca sa stea linistit. Oricum ii lasam ceva.

In schimb altii n-au fost asa de norocosi. Unul din ei a fost batut de un taximetrist ca n-a vrut sa mearga.

In tot timpul asta politia tace. Scuzele sunt multe. Nu avem forte, nu putem interveni, pana ajungem noi taxiul pleaca, se acopera unii pe altii. La dispecerat aceeasi nesimtire. De fapt de asta nu raspund dispecerii la telefoane si nu dau comenzi pe statie pe noapte. Ca sa faca taximetristii un ciubuc ceva, ca sa bata clientii si ca sa se dezvolte mafia.

De fapt nu e singura problema a taximetristilor din Bucuresti. De asta va aduceti aminte?

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: