De ce nu merg cu taxiul

Nu mai stiu unde naiba am mers ultima data cu taxiul,  cred ca pana in centru, dar imi aduc aminte ce-mi spunea taximetristul respectiv, dupa ce auzise ca vorbeam la telefon cu cineva din TV.

Acesta se plangea ca nu sunt controale pe traseele de taxi, ca oricine vrea sa se faca taximetrist se poate face, ca nu mai sunt profesionistii, ca sunt preturile mici si benzina mare. Dar mai rau, ca sunt taximetristi pe naspa. Ce inseamna taximetrist pe naspa? Adica vine un Gigel, cu Logan galben si cu insemne de taxi, cu o statie aiurea sau fara statie, se pune frumos in statia de taxi si fura clienti. Astia n-au nici atestat de taximetrist, nici licenta, nici aparat de taxat, sau taxeaza la mica intelegere.

Chipurile astia sunt aia care strica firma, care fac preturile la curse asa cum vor ei, dar si cei care te fura la buzunar. Iar daca vrei sa te impotrivesti, au diverse metode sa te constranga sa nu.

Ce este cel mai grav, e ca astia vin pe trasee imediat ce inspectorii primariei isi termina treaba. Se spune in lumea taximetristilor ca de la 8 la 16 sau 18 sunt pe trasee echipe mixte ale inspectorilor primariei generale, ale politiei rutiere si ale ARR-ului care verifica firmele  si taximetristii de pe strazi. Dupa ora 18, dar mai ales in week-end, atat timp cat aceste controale nu exista, strazile se transforma in jungla pentru taximetristi. De la ascultat pe statie si de ajuns inaintea celui care a confirmat comanda pentru a-i fura clientii, la a pune cutitul in gatul soferului bun pentru acelasi  motiv. Si daca va ganditi ca vreunul din taximetristii astia dau bon fiscal, au aparat de taxat pe bune, au licenta de taximetrie sau mai rau inspectia tehnica periodica facuta, va cam inselati. Cel putin asa zicea taximetristul ala care m-a dus in centru.

Cu alte cuvinte degeaba vineri seara a fost razie printre taximetristi. Fac pariu ca sambata seara au fost toti inapoi la chirpici ca sa prinda un client sau altul.

Si asta ma face sa imi bag picioarele si sa prefer sa nu  beau nimic alcool, dar stiu ca nu ma fura nimeni la tarif, mai mult ca sunt eu responsabil cand conduc.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply