De ce nu noul iPad

In Romania noul iPad s-a lansat in valul doi. Asta inseamna ca suntem o tara importanta pentru Apple, ca avem multe vanzari, ca avem multe device-uri si fani. Drept urmare Apple ne recompenseaza aducandu-ne noul iPad mai repede. Il gasim acum in toate magazinele, la orice colt de strada, chiar si in Real, langa raftul de zarzavaturi, ca sa poata cumpara oricine isi doreste.

Am avut noul iPad o seara. A fost suficient sa imi fac o parere despre el si sa stiu ce poate, ce nu poate, ce ai putea face cu el si asa mai departe.
Ma intrebam acum un an, la ce sa folosesti o tableta. Nici acum nu am un raspuns clar formulat in cap. Dar i-am mai gasit o functionalitate tabletei. Aceea de a tine ceva in mana, doar ca sa ai ce sa tii in mana cand teoretic sustii o prezentare si vrei sa ai ideile notate pe ceva. O alta functionalitate ar fi aceea de a face minuta unei sedinte, fara sa se auda tzacanitul tastelor laptopului, dar aici intervine problema display-ului care nu raspunde suficient de repede intr-0 tastare accelerata.

Am fost dezamagit de senzatia raspunsului la atingere a noului iPad. Ok, o fi el, procesorul, mai rapid, dar parca tot sta dupa ceva ca sa raspunda instant, dupa internet ceva. Nu stiu exact cum sa explic in litere, dar e senzatia aia de apesi si dureaza un moment si ceva ca sa vezi raspunsul sau senzatia cand ai memoria plina la Firefox si tastezi ceva, iar literele apar mai tarziu.

Bateria tine mai mult, dar nu se incarca, iar asta va da probleme in timp. Adica ce ma intereseaza pe mine ca bateria tine niste ore bune (10 au zis ei nu?), daca eu o pun la 12 noaptea, la  20% la incarcat, in priza, cu incarcatorul iPad-ului (pentru ca de la USB nu se incarca), iar la 7 dimineata bateria are doar 80%.

Se incalzeste deranjant. Teoretic stim cu totii ca produsele Apple au avut la un moment dat probleme cu temperatura, iar ca acestea au fost rezolvate cumva software. iPad 3 se incalzeste daca il folosesti sa zicem 20 de minute fara sa-l opresti, iar daca te uiti la  un video devine atat de fierbinte incat nu ai tine mai mult de un minut mana pe el. (as fi curios, i-a facut cineva vreun test de temperatura)?

Carcasa o fi ea din aluminiu, dar nu-i de baza. As fi vrut sa nu ma laud ca mi-a cazut pe jos, pe mocheta, de la un metru inaltime, adica din mana. Are galme si urme. Norocul meu a fost ca n-a patit nimic display-ul, dar n-as baga mana in foc.

Intr-adevar e super tare display-ul retina mare. E mai ergonomic decat orice alta tableta, adica il tii in mana linistit fara sa te deranjeze (decat cand se incalzeste), tine bateria mai mult. Si toate astea cu ce cost? Nu zic sa nu va luati iPad 3, dar as recomanda iPad 2 in schimb, din pricina pretului din magazinele romanesti. E mai ieftin, pare mai bun, iar daca nu vreti neaparat un display HD cu pixelii mici, mici si nu va dati seama de diferenta asta, e chiar ok.

Iar acum ma adresez celor care au iPad-uri. Ce naiba faceti cu ele? Ca nu scrieti pe blog de pe iPad, ca nu scrieti pe facebook sau twitter de pe iPad. Atunci ce faceti cu ele? Stiu cel putin ca sora-mea recolta cu succes fermele din  Farmville de pe iPad, ceea ce mi se pare o aplicatie chiar buna si potrivita.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: