De ce Romania e o tara trista, iar romanii niste …

De ce Romania e o tara trista, iar romanii niste …

De doi ani de zile TVR se chinuie sa trimita la Eurovision pe cineva care ar putea reprezenta cu succes Romania in Europa, dar si in intreaga lume.

 

Si atunci de ce suntem o tara trista? Punctau bine oamenii pe net aseara. Incercam sa promovam niste snobi si niste necunoscuti in afara, tocmai pentru a nu realiza nimic. Si de ce a castigat Cezar? Pentru ca s-a pus in miscare o masinarie malefica ce l-a promovat sus. Nu ca ar fi ceva rau in asta, dar ne vom lauda cu cineva care este de curand in show-biz, ne vom lauda cu cineva care a recunoscut ca nu stie cine este Zoli. Ca nu stie cine cum se face muzica comerciala sau cum sa o cante. Da, el e cantaret de opera, iar asta nu o poate nega nimeni. Cezar are o voce speciala.  Ce e de discutat aici, sunt sansele pe care le are un astfel de cantaret mai departe la un concurs unde lumea nu voteaza neaparat talentul, cat prezenta scenica si un specatcol. Iar Cezar n-a avut parte de din astea. A avut parte de lauda si de o sustinere oarba din partea unor oameni dovediti ca fiind partinitori. Gen Gadea. Tocmai ca sa nu castige Casa Presei. Si ce era rau in asta?

Mai era un criteriu aseara, in timpul finalei pe care il discutam. Daca va uitati la materialele video din articolul precedent, vedeti ca piesa lui Cezar, pe youtube, avea cel mai mic numar de vizualizari. In top erau Casa Presei, Luminita Anghel si Electric Fence. Sa zicem acum ca din sutele astea de mii de vizualizari, cateva sute ar fi dat voturile alea. Dar nu compari cele 30.000 ale lui Cezar cu alte sute de mii si apoi sa zici ca el ar fi primit votul publicului.

De altfel concursul de la TVR a fost foarte bine organizat tehnic. Pentru ca in TVR asta se stie cel mai bine sa se faca, ceva tehnic, televiziune. In schimb marketing, promovare, materiale cu artisti aici e mai greu.

Iar cat priveste voturile prin SMS, aici as vrea sa am parte si de un raspuns din partea partenerului de mesaje. Nu de alta, dar o data mesajele de confirmare mi-au venit abia astazi, iar din cate mesaje am trimis doar doua au fost validate.

830329_10151575326846204_1743328451_o

Asa incat  unde mai e un vot corect, daca numarul de mesaje trimise nu s-a contorizat in realitate. Si de ce sa mi se zica ca e televotingul inchis, daca toate mesjele au fost trimise in acelasi timp. Stiu cum functioneaza toata treaba asta cu sms-urile si votarea, procedeele tehnice si cum se transforma mesajele in voturi. Tocmai de asta speram ca asta sa fie mijlocul de departajare al concurentilor. De fapt asta a si fost. Dar numarul de sms-uri trimise nu s-a reflectat in totalitate in finalizare. Ah, pe celalalt telefon nu am primit nici acum vreo confirmare de mesaje. Iar creditul l-a mancat.

Revenind la numarul de voturi si la optiunea juriului. Am vazut clar ca juriul e format din specialisti care stiu ce inseamna muzica, care stiu sa aprecieze o interpretare, care stiu ce are nevoie Romania pentru a merge mai departe. Mi s-a parut cea mai corecta jurizare, pentru acest concurs. Trecem peste scandalurile cu Luminita Anghel. A fost prea cald in studio ca sa zici si altceva. Dar uitati-va in Europa ce se asculta la radiouri si vedeti ce au ales juratii.

In schimb, publicul a fost cel care a decis aseara. Iar publicul nu a fost decat o masa de maneva, oameni care au votat pentru ca asa li s-a spus sa voteze. Nu oameni care s-ar fi interesat de concurs, de participantii la acest concurs, care sa fi vizionat piesele mai devreme sau care sa isi fi facut vreo parere despre asta. Ci doar oameni care au actionat la comanda, ca asa a zis cineva, conducatorul suprem, iar noi il credem pe cuvant.

BE8nu6nCMAAPIy9

Ce se intampla mai departe? Un baiat, pe care lumea il contesta, dar care creste din cauza acestui scandal ne va reprezenta in etapa urmatoare la Eurovision. Intr-o semifinala, unde nu se va vota, unde vom afla daca mergem mai departe sau nu. Fara drept de apel.

Si atunci de ce nu s-au dus la Eurovision piese care sunt in heavy rotation la radiouri? Vezi aici piesa lui Renee Santana. Sau de ce alte piese dansante care ar prinde bine in toata Europa? Vezi aici ABCD.  Si de ce nu dubstep-ul balcanic de la Electric Fence care este acum pe val?

Raspunsul e simplu. Pentru ca asa a zis Gadea. Si daca a zis Gadea inseamna ca asta e bine. Atunci de ce nu se organizeaza Eurovisionul la Antena3? Macar stim o treaba, cu cine votam si de ce votam.

Si avea dreptate Dan Manoliu cand a zis ca avem sanse la Malmo. Dar acum?
As vrea sa stiu si eu daca e cineva prin internetul asta care crede ca Cezar va avea vreo sansa la Malmo. Daca da sa ridice o mana ceva.

Si mai e un lucru, de ce nu vor artistii sa invete nimic din cum trebuie sa se faca muzica in 2013. Dar despre asta in alt articol lung.’

Bonus, pana si pe Facebook au fost alte voturi.

breaking

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply