De ce Romania – Ungaria a fost mai mult decat un meci

Eu am tot fost la stadion, la diverse meciuri. Am vazut si meciuri misto, dar si  meciuri cu probleme. Si totusi nu inteleg de ce v-ati dus la meci, daca peste tot se zicea ca este meci de mare risc.

Pana la urma e normal. Au venit la Bucuresti ultranationalistii unguri. Dar si romanii care nu stiu prea multe lucruri. Am vazut o filmare pe Facebook, in care ungurii au rupt niste garduri si au venit la romani, hai ma sa ne batem. E ceva normal, pentru asta se cumpara bilete la meciuri de genul asta. Vrei sa te bati intr-un cadru organizat, te duci frumos la stadion si rupi scaune.

Si daca intervine cineva in toata distractia ta, fugi repede si te dai lovit, vai doamne, uite ce agresiune au asupra noastra. Dar. Aici este un dar. Au fost voci care ziceau ca actiunile BGS-ului erau un fel de reglare de conturi intre ei si niste “suporteri cu probleme”. Cu alte cuvinte au venit si ei, nu numai ungurii, sa se antreneze corespunzator in conditii de lupta.  Si au facut toata treaba asta.

De altfel mai sunt si alte vorbe, care spun ca era normal sa iasa scandalul asta la meci, pentru simplul motiv ca politicul ar dori sa nu existe deranj in Bucuresti cu ocazia alegerilor. Daca ne trezim cu stadionul suspendat si se va juca fara spectatori, nu vom avea grija suporterilor anti-sistem din Bucuresti.

Practic la meci te duci sa te distrezi. Sa scandezi pentru echipa ta si atat. Daca vrei bataie ai parte si de aia, dar numai daca vrei. Ca daca stai cuminte, nu ai nici o problema. Partea nasoala e cand implici si public nevinovat in treaba asta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply