De ce Romania?

De-a lungul timpului am tot primit oferte de a pleca afara. Si le-am refuzat. Si uneori regret. De cele mai multe ori nu.

Sa ma explic. Nu ma tem de necunoscutul de afara, nici de limba, nici de munca. Doar, doar ca de fiecare data am mai dat o sansa acestei tari. Si nu vreunei formatiuni politice asa cum cred unii. Ci doar pentru faptul ca am crezut de fiecare data in Romania si in romani. De ce trebuie sa mergem de fiecare data in afara sa dovedim acolo de ce suntem in stare si de ce nu facem asta aici, in Romania? De ce sa nu aratam aici ca suntem destepti?

Stiti ca anul trecut a fost campania ROM, cu romanii sunt destepti. Au fost, dupa care n-au mai fost iarasi. Dupa care ROM a inteles in final ce trebuie sa faca ca romanii sa fie destepti. Asa incat siteul romaniisuntdestepti.ro se transforma in agregator de fapte bune. Agregator de povesti de succes ale romanilor, de lucruri bune, de exemple de romani care lupta si cred inca in Romania.

Am mai spus-o. Ce trebuie sa facem ca sa fie romanii destepti, trebuie doar sa scriem articolele pozitive despre romani. Pentru ca sunt o sumedenie. Ma gandeam in seara asta cate articole si povesti bune pot fi scrise si imi aminteam de toate povestile pe care le-am trait in Redescopera, de toti romanii talentati care sunt aici. Si de fiecare roman care inca face succes aici si refuza sa plece afara. Stiu ca sunt multi. As vrea sa ii aud pe toti. As vrea ca fiecare sa scrie pe net, pe bloguri, pe Facebook, sa-mi comenteze aici, de ce a ramas in Romania. Si astfel putem face ca tara noastra sa fie mai buna. Si astfel sa atragem investitori, sa reusim.

Aveti bloguri? Puneti tagul RomaniansAreSmart in articolele pozitive.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply