De ce Vista pierde

Ca Microsoft a prelungit suportul pentru Windows XP pana in 2011 o stie toata lumea. Asta din cauza numarului mare de licente pe care l-au vandut, zic ei. Altii zic pentru ca Vista nu se misca bine, sau din cauza ca nu sunt drivere.

Eh … azi am vrut sa vad daca am vreun update la placa video, drept urmare Ati.com … caut placa video, o gasesc si cand sa downloadez driver-ul … ma trezesc cu mesajul asta:

Mobility Radeon™ Support for Windows Vista

Currently AMD does not provide any driver support for Mobility Radeon™ products. All driver and technical support for Mobility Radeon™ products is provided by the original laptop or notebook manufacturer.

Adica cum? Adica Vista nu are drivere, sau are dar nu vor companiile producatoare de hardware sa le ofere. Sau companiile respective nici nu s-au gandit sa faca drivere pentru vista, sau pur si simplu s-au certat cu Microsoft si sistemul lor de certificare a driverelor, drept urmare nu ofera suport. Sau driverele pentru hardware-ul respectiv sunt produse de catre cei ce asambleaza hardwarele.
Acuma ce vina am eu ca utilizator in toata povestea asta? Eu nu pot folosi driverele, iar producatorul calculatorului nu stie sa le scrie, el stie doar sa le asambleze, iar producatorul componentelor zice ca nu e treaba lui.

Mikutzu zicea ca o data cu lansarea Vista el vede o mare relansare a linuxului. Eu zic ca nu, nu inca, pentru ca multi s-au obisnuit cu XP, iar comunitatile linux se pierd in amanunte si in cerinte de sisteme din ce in ce mai puternice. Plus ca … sunt mai multi cei care stau sa caute bug-uri. Iar update-urile sunt intr-adevar o problema. Plus ca nu sunt atatia bani ca la Microsoft ca sa se poata testa sistemul de operare pe toate masinile existente pe piata, pentru a se descoperi toate incompatibilitatile cauzate de hardware. Ah … si nici pentru linuxuri nu produce nimeni drivere.

Si de incheiere … gasesc pe pagina la asus asta:

If LCD is closed and CPU temp. over 90 degree C for 5 minutes, then system will do hibernation automatically. 2006/10/16 update

Bine ca ati pus asta pe site dupa ce mi-am ars eu ecranul. 😉 Multsam fain.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply