Declaratiile presedintelui (jucator) idiot

Declaratiile din week-end ale presedintelui n-au facut decat sa puna gaz pe foc  in scandalul politia romana – statul roman, salarii scazute. In ideea presedintelui toata politia romana e de cacat si a incalcat legea. Nu spun ca nu e asa si nu zic ca nu ar fi avut dreptate, dar cu politia nu te pui.

Si politia a reactionat. O data presedintele si primul ministru renunta la serviciile politiei rutiere si stau in trafic. Profitand de acest fapt, politia romana ramane si fara ministrul de interne, iar astfel toti raman in aer. Pentru ca sistemul e ok, politistii apar in dispozitiv si atat.

Azi am stat 40 de  minute (patru zeci de minute) in bucata de 500 de metri intre Muzeul Satului si Arcul de Triumf. De ce? Pentru ca la Arc era inchis Kiseleff, iar 5 benzi de circulatie care veneau de pe DN1 se restrangeau in 2 benzi, pe langa altii care intrau in intersectie. In tot acest timp cateva echipaje de politie rutiera erau in intersectie. Ce faceau politistii? Nimic, stateau si se uitau la trafic bucurandu-se de blocajul creat, de faptul ca oamenii n-aveau pe ce alte strazi sa se duca, evitand sa dea prioritate cuiva sau altcuiva. La buna intelegere, descurcati-va dupa niste semafoare care nu fac fata atunci cand intersectia nu se degajeaza.

De ce statea politia si nu facea nimic? Pentru ca nu mai sunt doriti, pentru ca vor sa dea o lectie, pentru ca n-au pentru cine sa mai munceasca. Si asa salariu nu isi iau si asa nu mai au ministru sau vreun sef, nici macar presedintele sau premierul nu ii doresc.

Stiti ce faceau alti politisti in intersectia de la Charles de Gaulle, acolo unde Aviatorilor e inchis si unde se varsa din 5 benzi in doua, tot Kiseleff-ul inchis? Nimic. Trei dintre ei stateau langa un logan cu radar, iar unul …. oprea masinile ca sa traverseze pietonii in fata la Vodafone.  Intre timp intersectia si calea Dorobanti erau bara la bara.

M-am dat jos din autobuzul in care am stat 40 de minute, iar de la Arcul de Triumf pana la televiziune am mers pe jos. Autobuzul nu m-a ajuns din urma.

Si toate astea pentru ca cineva la miting a strigat: Iesi afara JAVRA ordinara, iar personajul subliniat in expresie s-a paranoizat si a facut declaratii pripite si idioate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: