Demisia, Alegeri Anticipate! Hai!

Demisia, Alegeri Anticipate! Hai!

Am fost prins zilele astea si n-am apucat sa comentez evenimentele politice din Romania de zilele astea. Si sunt simple, le voi traduce aici pentru cei care n-au chef sa le caute si sa le inteleaga. Pe scurt, Parlamentul si-a votat o lege prin care alesii devin intangibili in fata justitiei. Adica acestia daca fura, omoara, fac ce vor, iar nimeni nu ii va putea trage la raspundere. Yey! Sa tot fii parlamentar.

Pe de alta parte, au mai scos o nazbatie: sa fie eliberati din puscarii toti cei care au pedepse de sub 7 ani. Pe bune? Adica omori pe cineva si nu faci puscarie?

parlamentul

Moise Guran punea poza asta ieri pe blog. Poza care ar trebui reluata si pe care ar trebui sa o cunoasca toata lumea.

De fapt, voi va dati seama ca in timp ce opinia publica e stresata cu Rosia Montana, Pungesti si alte prostii de genul asta, parlamentarii isi fac legi pentru ei?

Zicea cineva aseara ca nu e posibil ca Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti sa isi manifeste pareri cu privire la politica interna a Romaniei. Partial are dreptate. Dar ambasada are tot dreptul pentru ca o data ei sunt principalii nostri creditori, adica ne-au dat bani. Doi, pentru ca altfel Romania s-ar transforma instant intr-un alt Iran sau pentru ca Afganistanul n-ar fi prea departe de noi.

Basescu zicea adineauri ca Parlamentul ar trebui dizolvat. Pai ce mai asteapta? Sa treaca legea sau sa nu treaca?

Apropo. Inca una de ieri, auzita la radio azi dimineata. Tot parlamentarii au votat o lege prin care insulta si calomnia devin penale. Cu alte cuvinte daca zic de un parlamentar ca e bou, pot face puscarie. Chiar daca ala e chiar bou.

Dar stai. Pentru astea nu iese nimeni in strada. Ca romanii sunt atat de indolenti si superficiali incat ei cred ca aceste lucruri nu ii afecteaza. Pai si atunci de ce ati votat USL?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply