Diferența dintre atentatele de pe aeroporturi

Diferența dintre atentatele de pe aeroporturi

Lunile trecute a bubuit aeroportul din Bruxelles, Belgia. Toată lumea în panică, dezastru, nenorocire, armata pe străzi, controale, Europa în șoc.
Acum două seri a bubuit aeroportul din Istanbul. Dacă eu n-am fost la Bruxelles (că am prins sesiunile de la Parlamentul European, numai la Strasbourg, Franța), în schimb am fost o singură dată pe aeroportul din Instanbul. Când am coborât din avion acolo, mi-am dat seama imediat că sunt on my own, atât timp cât niste arabi se certau cu forțele de ordine cu ”abu abu, alah, abu abu” (ce înțeleg eu din araba lor), iar forțele de ordine n-aveau ce să le facă, așa că i-au lăsat să meargă mai departe.

Diferența dintre cele două atentate e fix de abordare. Dacă în Europa a fost panică și dezastru, iar capitala Belgiei a stat o lună de zile paralizată, în Instanbul a doua zi aeroportul a fost deschis, iar cursele s-au reluat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Acum nu mai exista diferența de abordare nici a presei între cele două atentate. E chiar diferența de conviețuire cu asemenea evenimente. Dacă Europa a fost profund marcată de o grenadă aruncată care a spart niste geamuri, Turcia a doua zi și-a continuat treaba. Tzaca, paca.

Atlfel, pentru cei care șiti ceva istorie de bac, se reediteaza acum ideile alea cu cruciade și razboaiele cu necreștinii care existau cu mult înainte în istorie. Și colac peste pupază, Anglia se retrage în carapacea ei.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply