Diferente la doar 60 de kilometri

Ete pozna, dau sa plec pe la vreo 9 seara din Bucuresti, pe bord 20 de grade. Zic bine, e cald frumos ca asa e in oras. Trafic destul de mare, lume pe strada (cred ca am vazut la oameni mergand pe mijlocul strazii in seara asta cat pentru toata saptamana) si fum, mult fum. Atat de fum incat se vedea in farurile masinilor, iar masina din fata o vedeam numai pentru ca avea farurile aprinse.
Pe moment am crezut ca arde ceva, nu era doar fum facut de trafic, fum amestecat cu praf. Cel mai curat aer posibil pe care-l putem inspira.

La Ploiesti, juma de ora mai tarziu 13 grade, si aer curat. Adica o diferenta de 7 grade, numar aproximativ de masini pe strada, dar curat. Adica vedeam copaci, luminile de pe strada se vedeau clar nu in ceata ca in Bucuresti. Ce sa zic, sanatate pura. Si daca e asa ma gandesc ca putem sa trecem peste faptul ca la intrare te izbeste un miros de gaze.

Si ca tot vorbim de Ploiesti au asfaltat doar jumatate din strada care duce de la centru inspre Dero. Sensul inspre centru de la Dero nu e asfaltat, e decopertat asfaltul si nici macar pe linia de tramvai nu se mai poate circula pentru ca refac si acolo chestii.

Acum ma gandesc daca trebuie sa-mi pun semne de intrebare cum ca am vazut copaci cu frunzele deja obosite, in loc sa vad copaci cu frunze carnoase si vioaie ca in Ploiesti.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: