Digitalizarea romaniei

Ma doare si ma supara faptul ca niciuna din companiile mari de software si hardware nu a reusit sa convinga Guvernul Romaniei sa incheie vreun contract pentru a dezvolta ceva. Teoretic vedeam un contract din asta inclus ca anexa sau ca pila pe langa un acord cu FMI, or whatever, cu un lobby sustinut puternic de undeva astfel incat banii de la FMI sa fie folositi nu pentru pensii si salarii ci pentru concedieri, digitalizare si investitii in infrastructura electronica.

Asa am putea sa schimbam si mentalitati si servicii si sa o ducem intai mai bine.

Mai stie cineva ceva de e-romania?  Am scris de mai multe ori despre asta: link, link si mi-e lene sa mai caut. Un proiect care a inghitit ceva bani pentru proiectare, pentru oferte si care a murit instant nu? Dupa care noi ramanem cu buza umflata la faza ca nu functioneaza sistemul informatic de la pensii, anaf si alte institutii de genul cu imens de multi angajati care nu fac  nimic.

Si trebuie sa dea doar cineva tonul, pentru ca altfel nimeni nu se apuca de treaba. Sau cineva sa puna biciul. Degeaba ne spune FMI cum sa  ne guvernam daca noi nu suntem in stare sa facem asta.

Revenind la chestii digitale. E normal* sa mai apara erori. Chestia grava e ca nimeni nu plateste pentru ele.

 

 

——

* normal = cuvant folosit in romania la orice lucru. Aici totul e normal.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: