Din ciclul cum mi-am instalat calculatorul

quadToata distractia a inceput ieri cand m-am trezit eu ca placa de baza comandata n-are port PS2, doar USB, drept urmare am cerut frunizorului si o tastatura pe USB, ca mausi mai gaseam pe acasa.

Mi-a venit calculatorul, placa de baza intel DX48, procesor Intel E 9300 quad, Video Nvidia GeForce 9600, 2 giga DDR3 kingmax, sursa si carcasa Spire. Pe langa astea (cica erau in raft) mi-au mai venit un kit microsoft wireless si un dvdrw pe sata.
Pe la 6 seara m-am apucat de montat. Procesorul pe placa de baza, placa de baza in calculator, sursa. Am demomntat placa de retea din cel vechi si TvTunnerul. Am pus si hard-disk-urile si l-am pornit. Pana aici toate bune, tastatura pe usb nu pornea, drept urmare nici n-am putut intra in bios sa schimb ordinea diskurilor, cum sa plece si asa mai departe. A trebuit sa scot toate hard-diskurile, mai putin ala de windows, ca sa pot sa pornesc windows-ul si sa instalez tastatura, etc. Eh am pornit windows-ul, dar nu se instaleaza tastatura. Fiind kit pe USB el se instaleaza numai daca esti logat pe calculator.
Acuma incep chestiile misto. Routerul meu se alimenteaza cu 12 volti, curent ce il scot direct din sursa calculatorului, pentru ca alimentatorului lui default este lipsa. Drept urmare am facut o magarie sa alimentez routerul. Am conectat a doua placa de retea la router, m-am conectat la router, am pornit dhcp-ul ca sa poata aloca IP-uri in retaua interna. Am vazut ce IP i-a alocat calculatorului si m-am conectat remote. Asa remote am incercat sa instalez software de placa de baza, video si altele, dar si softul de tastatura.

Partea draguta era ca microsoft nu ofera pentru tastatura asta decat suport pentru vindows Vista. Drept urmare pentru XP, driverele se instaleaza automat. Astfel incat, ca sa se poata instala driverele trebuie ca utilizatorul sa fie logat fizic pe calculator si nu remote.

Pana una alta dupa multe chinuri de a incerca sa pun remote driverul de mouse macar, ca sa pot da next, sau un orice alt mouse ca sa pot da next, am pus un VNC, m-am dat prin vnc pe calculator si toate problemele s-au rezolvat.

Pana una alta, daca aveti idei destepte incat sa va cumparati un kit de tastatura wireless sau orice alt device pe USB, e de preferat ori sa nu fie parola – implicit autologin – pe utilizatorul de administrator, ori utilizatorul ala sa aibe un VNC instalat, sau vreun alt device cu care sa se loggeze in windows inainte de asta.
Si ca sa ma laud, in final am prins 10 MB/s transfer pe metro. Ionut merge neasteptat de bine 🙂 Cand trecem la gigabit? 😛

Acum sunt curios cat de fiabila e configuratia asta, pentru ca am gasit data la care a fost cumparat hard-ul de sistem: 04.06.2004 – Seagate de 120 Gb. Si isi face treaba mai mult decat multumitor. Ma rog, acum imi mai trebuie doar unul sau 2 ventilatoare de 120 mm ca sa asigur o mai buna racire celor 5 harduri din sistem.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply