DN1 nu e autostrada

Ma chinui sa ii inteleg pe astia care circula pe DN1. Sunt doua tipuri de soferi, aia care circula sub limita legala si aia care circula cu mult peste limita legala.

Nu pot sa inteleg, cum sa circuli cu 50 la ora pe un drum care iti permite sa mergi cu 70 la ora in localitati, sau cum poti circula cu 80 la ora in afara localitatii, atat timp cat limita e 100 km/h pe drum national.

Pe langa asta imi plac oamenii care merg cu 50 la ora, dupa care tzashnesc de pe banda 1 depasind sau pur si simplu incercand masina, ca apoi sa revina la locul lor. Bineinteles toate astea se intampla fara sa se asigure.

drumul national 1
Pe langa astia sunt aia care cred ca DN1 e autostrada si ca limita oriunde e de 140 km/h ca nu merg cu mai mult, dar nici cu mai putin de atat. In schimb, in categoria astora sunt si unii care merg cu viteze mari o oarecare bucata de drum, dar la un moment dat intra pe un drum laturalnic.

Pericolele publice sunt aia care ies de pe drumuri laturalnice, mergand dupa aceea cu 20 km/h vreo cateva sute de metri. Ma, daca nu te tine masina sau daca nu vrei sa accelerezi mai bine nu iesi pe drum, sau stai pe banda 1, nu in mijlocul strazii.

Pe langa asta sunt aia care nu se uita, nu se asigura, sau mai rau franeaza cand li se pare lor ca zboara o musca in mijlocul strazii. In schimb pe ploaie e foarte periculos, pentru ca pe langa toate astea spuse mai sus, apare si lipsa vizibilitatii.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: