Doar 20 de ani

Daca ar mai fi fost comunism aici…

La festivitatea de deschidere a jocurilor olimpice chinezii au dovedit ceea ce nu putea sa conceapa o lume intreaga. Si anume ca gndirea comunista e atat de sanatoasa incat nu trebuie sa fii prea pretentios ca sa realizezi ceva, ci doar sa urmezi niste reguli si sa ai vointa. Ei au urmat reguli stricte, au avut vointa si au facut in cativa ani ce multi n-ar fi facut in 20.

Si totusi, daca ar mai fi ramas si la noi un pica de mentalitate serioasa, ceva reguli, nu aveam realizarile pe care le au chinezii acum, dar cred ca aproape jumatate eram in stare sa realizam. In schimb la noi au fost alte interese, iar noi, istoric vorbind, am fost tot timpul sclavii altora. Prieteni pe hartie si politic, dar sclavi ca sa nu cumva sa ii deranjam.

In schimb chinezii au demonstrat ca nu sunt altii mai buni decat ei.

Am vazut in reluare de pe NBC ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice. Am ascultat si comentariile din studio, americanii erau mai mult decat impresionati si cu jumatate de gura au trebuit sa recunoasca ca sunt si altii mai buni decat ei.  Mai era ceva de demonstrat?

1 2 3 4 5

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: