Doi ani de Ateliere fara frontiere

O campanie si o asociatie draga mie a facut zilele astea doi ani de existenta, doi ani de lucru, doi ani de cand ajuta atat oamenii care au nevoie, cat si societatea. Ateliere fara frontiere sunt  o asociatie de insertiune socioprofesionala prin economia sociala si  solidara care are ca misiune de a oferi o sansa persoanelor in mare dificultate care sunt motivate de a se integra in societate si intr-un loc de munca, de a-si construi un viitor.  Atelierul de insertiune este conceput ca un SAS de pregatire si (re-)adaptare avand cas cop (re-) integrarea deplina a persoanelor acompaniate, locul de munca din atelier fiind o rampa de lansare spre reconstruirea de sine si integrarea in societate si pe piata muncii. Insertiunea prin activitatea economica are ca scop de a permite persoanelor care se confrunta cu dificultati sociale si profesionale si care vor sa se angajeze pe piata muncii de a beneficia de un contract de munca pentru a facilita reintegrarea lor profesionala.

 

Si cum au facut 2 ani de munca, au dat 500 de calculatoare reconditionate si s-au prezentat astfel publicului.

Calculatoarele au fost colectate de la firmele care nu mai aveau nevoie de ele, reconditionate, reasamblate, curatate, aranjate si asa mai departe. Toata treaba asta e facuta de un personal care altfel nu isi gasea nici un loc de munca in piata, iar aici gasesc si cum sa munceasca si ce sa faca ca sa supravietuiasca.

 

Anul asta au in plan sa deschida si un magazin online de unde aceste calculatoare se pot cumpara. Va voi anunta atunci cand acest lucru se va intampla. Mai mult, datorita sprijinului companiilor partenere, Ateliere Fara Frontiere a donat echipamente IT reconditionate catre peste 13935 de beneficiari de la 187 ONGuri, scoli, institutii sociale din toata tara.

Din punctul meu de vedere, jos palaria. Din pacate n-am reusit sa ajung ieri ca sa pot sa asamblez si eu niste calculatoare sau sa le dau niste sfaturi pentru asta, dar nu e timpul pierdut.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: