Dorel, furtuna, eolienele

In seara asta a fost o furtuna in Pitesti si bineinteles iar a cedat punctul de transformare care aduce curent electric pentru piticu.ro. Mi se pare oarecum normal sa se intample asta, mai ales ca pe firul ala nu e doar serverul meu, nici serverul meu nu e pus intr-0 zona ciudata, ci doar jumatate de oras e afectat de fiecare data de cate ori exista suprasarcina pe retea sau e cate o ploaie mai violenta. Drept urmare o ora nimeni n-a fost in stare sa reporneasca alimentarea cu energie sau poate ca n-au avut chef cei de la CEZ.

In schimb in Bucuresti un Dorel a taiat azi cablul de 110 kV ce alimenteaza sectorul 3 al capitalei si ceva din  partea de nord. Dupa ce au trecut printr-o binemeritata pana de curent (ca deh, aerul conditionat costa), primaria generala vrea ancheta sa afle cine a fost Dorel si roaga frumos bucurestenii sa foloseasca cat mai putin curent electric ca nu cumva sa cedeze cablul de rezerva pe care sunt alimentati, pentru ca altfel avaria va fi mult mai mare.

Si daca nici furtunile nu pot sa ne opreasca curentul electric si nici Dorel, atunci in Constanta se impusca oamenii care nu vor centrale eoliene. De fapt ei vor centrale eoliene ca e mai ieftin si mai practic si mai ecologic si ca asa ni se cere de la Uniune si etc, etc; dar sa primeasca si ei ceva. Ca nu se ducea primarul de capul lui la lupta ostaseasca impotriva constructorului de centrale eoliene, vroia sa primeasca si el dreptul, iar cum constructorul n-a vrut, a iesit tambalau.

Dar nu e bine sa progresam. Nu e bine deloc sa avem cabluri electrice ingropate mai bine in pamant, eventual semnalizate. Nu e bine deloc sa avem cabluri electrice pe stalpi ca vine furtuna si se opreste curentul. Nu e bine nici macar sa producem curent din puterea vantului, ca asta e impotriva naturii. De ce sa folosim noi vantul sa producem curent, el e facut acolo sa sufle, nu sa produca curent pentru noi.

Si daca se poate si exista piese sa nu fie nevoie nici sa schimbam dacia 1300, iar cu masinile noi sa nu mai mergem in service ca asta costa bani.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: