Draga mama, uite cu cine votezi

Cand m-am intors de la Arsenal Park, m-a sunat mama, in timp ce conduceam, oarecum panicata sa ma intrebe cu cine trebuie sa voteze.  Mama  uite bilantul ultimilor 5 ani si de aici iti tragi singura concluziile daca traim bine.

In ultimii cinci ani la tine in casa s-au cumparat trei masini, cate una de fiecare. Un peugeot 206, un smart si o kia. In ultimii cinci ani s-au cumparat la tine in casa 6 calculatoare si 4 laptopuri. In ultimii cinci ani s-a cumparat mobila, televizoare, masina de spalat, combina frigorifica, home-cinema-urile, aragazul.  In ultimii ani pensia ta a ramas aceeasi, dar noi am muncit si am pus termopane. In ultimii cinci ani am putut pleca in strainatate si munci acolo fara sa ne ascundem ca suntem romani, din contra sa ne laudam cu asta.

Punandu-le cap la cap trebuie sa ne amintim ca inainte de 2004 aveam un frigider din ’83, un televizor color, mobila din ’86. Trebuie sa ne amintim ca atunci mancam jumari si slanina doar atunci cand ne puteam permite sa cumparam carne si ca unul din dormitoare era plin de igrasie din cauza ca nu este foarte bine izolat blocul.

Acum intelegi?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply