Dragnea a pierdut tot. Și pentru asta VA DISTRUGE toată România

Dragnea a pierdut tot. Și pentru asta VA DISTRUGE toată România

Nu voiam să scriu articolul ăsta. Dar m-a oprit Mircea pe stradă să mă întrebe ce se întâmplă la București. Și i-am spus că se ceartă ăia. Și că Dragnea …. m-a întrerupt: Știu cine e Dragnea. Și am zis, Dragnea vrea să distrugă toată România. Și a zis: ah da, clar, normal.

Eu sunt în diasporă de 3 ani jumătate. Fuck. De 3 ani jumătate am plecat din țară, de bine ce e în România.

Dragnea a pierdut tot

Liviu Dragnea, liderul PSD, al treilea om în stat, a pierdut tot. Individul este condamnat penal. Are o condamnare cu suspendare și una cu executare. Dar atât timp cât ai condamnare cu executare, suspendarea se anulează, deci trebuie să suporți ambele pedepse. Acum se judecă recurs la condamnarea cu executare. Și probabil este doar o chestiune de procedură până când se va da sentința definitivă. Pentru că nu sunt dese cazurile în care ultima instanță întoarce hotărârea unei instanțe inferioare. Gen, uite cazul Voiculescu, tot la pușcărie este.

Și pentru asta Dragnea a decis, ori eu, ori distrug toată România. Și o face succesiv.

Autostrăzile

Țăranul de la transporturi, pentru că altfel nu îl pot numi, a declarat că dacă facem autostrăzi în România vor crește salariile și vor pleca companiile străine din țară. În viziunea lui de țăran, e mai bine ca mașinile să meargă încet pe străzi ca nu cumva să exportăm mai mult sau să mutăm marfa mai repede.

Pesta porcină

România este afectată de pesta porcină, iar acest lucru nu afectează în aceeași măsură și țările din jur. Da, Bulgaria vrea să facă garduri la graniță, în Moldova sunt câteva localități în sud afectate de pestă, la granița cu România și cu Ucraina, dar unde e Ungaria, unde e Serbia, unde e Ucraina în nord? De unde a venit pesta asta? Unde se duce? De ce este doar în România.
Altfel există articole care spun că firmele lui Dragnea au în componență porci, iar prețul cărnii de porc este mic. De unde există și această idee, de a distruge industria de carne de porc din România. Dacă a mea e afectată, atunci să fie toate afectate. Nu aș vrea să o cred. Dar pot să nu o cred?

Justiția și clanurile de interese

Au reușit să dea OUG 13, să limiteze abuzul de putere și să legalizeze corupția. Pentru că sunt astfel de oameni. Pentru că în continuare se dă șpagă pentru orice. Pentru că nu că nu s-ar putea să nu se dea șpagă, ci pentru că nu se vrea să nu se dea șpagă. De ce să urmărim niște indicatori de performanță, când putem să dăm un ”pachet de Kent” și totul trece ușor. Și de asta nu că beneficiază Dragnea, pentru că nu e singur, sunt băieții lui, oamenii din PSD. Ăștia care se laudă că fac în două ore, cât muncește un român afară, într-o lună. Da, la fel ca afară, urmărind indicatori de performanță și productivitatea muncii.

Poliția rutieră

De când cu episodul cu Muie PSD, poliția rutieră nu mai e pe străzi. Nu că nu e, dar circulă numai cu girofarul pornit și cred că nici nu au curajul să oprească pe cineva în trafic, pentru că dacă o fac vor fi în derizoriu. Deja și-a bătut toată România joc de ei, pentru că au executat un ordin politic. Atunci, orice altă acțiune a poliției este un ordin politic. Faptul că te-a oprit cu 72 la oră în zonă de 60, este ordin politic și hărțuire. Iar sărmanii polițiști nu sunt deloc pregătiți pentru așa ceva.

Jandarmeria și protestele

Nu știu dacă știți. În anii ’90, jandarmii erau cei mai huliți din societate. Erau sărmanii copii care erau împușcați pentru că apărau casa radio, erau priviți ca pleava instituțiilor de forță, cei mai de jos. În schimb m-am întâlnit la Untold cu șeful detașamentului de jandarmi care asigurau securitatea zonei. Oameni faini, veniți de la Târgu Mureș, oameni profesioniști. Am stat jumătate de oră de vorbă cu domnul șef și am împărtășit gânduri, idei, ca și cum ne cunoșteam de secole, deși ne întâlnisem abia acolo. Am plecat de la mașina lui mândru că am cunoscut jandarmi profesioniști și că la Untold s-au dat doar 23 de amenzi.
Ca week-end-ul următor jandarmeria să bată oameni nevinovați în stradă. Nu jandarmii de la Târgu Mureș, dar alții care executau ordinele politice.
Uitați-vă doar la imaginile unde jandarmii aleargă orbește și execută cu frică ordinele oamenilor îmbrăcați în alb. Nu cu grade, nu cu funcții, ca un șmecher în timpul liber care folosește trupele de jandarmi ca pe propria armată.

Ce mai e de distrus? Economia? Și așa economia nu e a României. Noi nu lucrăm pentru țara asta, pentru că nu există ceva în țara asta ca să lucrăm pentru ea. Dacă am lucra pentru țara asta, am lucra la autostrăzi, am lucra să facem o infrastructură IT pentru serviciile digitale ale statului, am lucra în domeniul sănătății în spitale performante. Am lucra în industria turismului în pensiunile noastre. Numai că nu. Noi lucrăm pentru lanțurile de magazine externe, noi lucrăm pentru firmele de telefonie externe, noi lucrăm pentru compania de petrol externă, noi lucrăm pentru orice multinațională din Pipera care își scoate banii din România și controlează cursul valutar cum au ei chef. Și atunci?

Pensiile

S-au dublat pensiile. Foarte bine. Nu e asta o problemă. Problema e că nu va avea cine să le plătească. Problema e că la 5 milioane de pensionari și 4 milioane de angajați, aceștia din urmă nu pot nici acum să plătească pensiile celor de mai sus. Dar să plătească pensii mărite. Iar pentru asta statul va cădea în colaps. Sau în împrumut de la FMI, dar FMI nu dă bani dacă nu își impune politicile și reformele lor.

Ce mai e de distrus?

Spuneau oamenii care au venit la protestul din 10 august că pleacă, că nu se mai întorc că să nu mai audă. Spuneau PSD-iștii că au venit căpșunarii. Da bă, dar căpșunarii ăia fac 2000 de euro pe lună în Europa și trimit și în țară. Nu au venit cu Logan, au venit cu Range Rover.

La București NU a fost un protest politic. Oamenii nu au venit să dea jos guvernul și să pună pe ai lor în loc. Au venit doar să ceară ca Guvernul ăsta șă își facă treaba, competent. Așa cum se face în 2018. Iar Dragnea după ce a văzut că nu are cu cine dialoga și că acest protest nu are un lider, au găsit soluție. Punem Jandarmii să îi bată pe toți și dăm vina pe primul care le ia apărarea. A fost Iohannis. El e vinovatul.

Mai sunt multe de scris. V-am plictisit. Cam asta e starea României acum. Dacă nu ați citit până aici, nu e nicio problemă. Cu toții vom suferi mai tarziu, fie că știm, fie că nu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply