Drama becurilor economice

Duminica seara m-am dus la maica-mea sa ii schimb un bec. Isi cumparase un bec economic de la Real si trebuia schimbat. Pentru ca acolo era o improvizatie permanenta facuta de mine, era normal ca numai eu sa schimb becul. Becul normal cu filament rezista de peste 5 ani, dar am zis sa trecem la moda noua. Si schimb becul. Si nu merge. Ma gandesc ca am stricat improvizatia, ma duc sa pun becul asta nou in alta parte. Nu merge. E clar, e becul ars.

In week-end, mi-am luat de la Ikea lustra asta. Stau juma de ora sa o montez, pun becul economic de la Ikea, se aprinde, multumit. In seara asta dau sa aprind becul, tzapa. Nu se aprinde. Iau becul il pun in alta parte, nu merge. E clar, e ars.

In cazul becului de la Real, maica-mea a zis simplu: l-au schimbat niste muncitori, ca era bulk, la gramada, fara ambalaj sau ceva. Dar a costat 10 lei. In cazul becului de la Ikea, in schimb, acesta era ambalat cu tipla, cu plastic din ala de se desface greu de tot.

Acum sarind peste faptul a nu am unde sa arunc becurile economice arse, astia nu verifica nimic? Daca de la Real ma astept sa isi bata p*la de oameni ca sunt magazin din ala cu vanzari la hectar, de la Ikea ma asteptam la calitate pe principiul becurilor economice. Ah, stai, acum am vazut ca becul e fabricat in China. Nu mai conteaza atunci.

Sfatul este atunci cand cumparati becuri economice sa nu cumparati becuri de magazin, gen real, carrefour, auchan, care mai sunt si produc becuri in regie propie. Iar daca cumparati becuri economice, cautati magazinele care au si testere. Testerele raman sfante in Romania, la nivelul actual.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Drama becurilor economice

  1. Cristi sa stii ca eu folosesc becuri led smart si n-am nici o problema cu ele. Sunt adepta conceptului de smart home si imbratisez cu deschidere totala orice vine sa-mi imbunatateasca viata

Leave a Reply