E bun sau nu noul Samsung Galaxy S6

E bun  sau nu noul Samsung Galaxy S6

Am uitat pornit streamul youtube de la prezentarea Samsung Galaxy S6 si m-a trezit la ora 7. Partea buna e ca in cam vreo 20 de minute a venit si comunicatul de presa. Partea si mai buna e ca blogurile de tehnologie aveau deja pregatite review-urile telefonului, prezentate si aprobate de catre producator.

Trecand peste prezentarile de marketing, ca si posesor de S5, va zic atat: da, S6 e urmatorul telefon din lista. Si asta din cateva motive. Veti citi mai jos doar ce m-a impresionat din prezentare.

LTE cat6. Adica acel 4G+ pe care il avem in Romania la Vodafone si Orange, viteze de download de pana la 300 mbps (testate si verificate).
Bateria incastrata in carcasa. In final se lauda Samsung ca au reusit sa ajunga la un compromis cu bateria astfel incat sa nu crape. Ma rog, aici e o discutie interesanta. O data faptul ca Samsung cam recunoaste ca bateriile de pe telefoanele unde se poate scoate bateria, sunt cam dubioase si oarecum negarantabile ca si durata de viata. Si a doua ca de ce abia acum au reusit sa rezolve problema asta. Aparent problema e rezolvata de tehnologie. Drept urmare, un procesor mai nou inseamna mai putin consum electric. O noua generatie de ram – DDR 4, inseamna la fel economie electrica. Dar si noul display. Hm. Vorba englezului: yet another gorilla glass. Aici nu ma pot lauda ca as fi incantat, dar fie.

Procesorul de 2.1 Ghz – Octacore. Laptopul meu are procesor de 1.7 Ghz, quad core.

Camera foto frontala cu diafragma de 1.9. Camera din spate de 16 megapixeli. Si aroganta la adresa lui Apple. Nu-mi dau seama. E prima data cand se raporteaza la iPhone si se compara cu el intr-o prezentare oficiala?

 

11021190_10153182766561204_2370867223653718633_n

Si se mai lauda cu un lucru. Ca e auriu sau albastru, in functie de cum te uiti la el. Asta apropo de discutia de mai devreme de pe internet cu rochia.

 

Samsung Galaxy S6 nu are inca un pret. Vine pe 10 aprilie in cateva tari din lume. Vine cu stocare de la 32 de giga  la 128 de giga. Si totusi, de ce nu fac inca un telefon de 256 GB. Zic ei ca nu e nevoie?

Si pozele de PR.

 

In articolul asta ati citit doar ce m-a impresionat pe mine si ce mi-a placut despre Samsung S6. Drept urmare n-am ce sa va zic despre wireless charging ca nu ma incita prea mult. Si nici aia cu 10 minute de charging care sa tina 4 ore apoi telefonul. Pentru ca tehnic asa cam distrugi bateria, iar apoi nu o prea poti schimba.

Cat despre EDGE sau Samsung S6 simplu, eu merg in continuare pe simplu. Tin telefonul in buzunar, nu exista inca un telefon care sa reziste unui buzunar fara sa se zgarie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply