Imbecilitatea profesorilor de la Cluj-Napoca

Imbecilitatea profesorilor de la Cluj-Napoca

La o intalnire cu ocazia zilei sigurantei pe internet am avut o discutie cu o eleva de clasa a 11-a, in fata unor directori de scoli, inspectori sefi din Bucuresti si alte cadre didactice emerite. Am intrebat-o pe fata respectiva daca au grup pe Facebook in care discuta chestii de la scoala, un fel de clasa virtuala. Si mi-a raspuns afirmativ, au grupuri pe Facebook, dar nu sunt si profesorii in grupurile astea.

Si le-am facut invitatia, sa introduca si profesorii in grupurile astea.  Pentru ca e cel mai bun mijloc de a interactiona cu elevii tai, din punctul de vedere al profesorului, dar si cel mai bun mijloc de a avea o sustinere sau indrumare din punct de vedere al elevilor.

Pe de alta parte la Cluj profesorii au scazut nota la purtare la 4, unor elevi care au facut meme-uri cu fetele lor.

 

Si imbecilitatea lor nu e ca au scazut nota la purtare. Ci pentru ca nu sesizeaza si nu vor sa vada ce faceau elevii aia acolo. Oamenii aia sunt creativi. Nu iei o mema si o produci pentru ca te plictisesti acasa. Trebuie sa te gandesti ce scrii, cum scrii, sa fie corect, sa fie la subiect si asa mai departe. Si pana la urma ce e rau in asta?
10422213_10203963827444561_5697696684032271620_n

Si daca iei o imagine ca asta si scrii alte lucruri, de ce sa te superi? Pana la urma lasi si vei lasa o amprenta extrem de puternica in capul copiilor alora. Si nu stii sa te bucuri de influenta si de imaginea ta. Sau sa iti construiesti o imagine de profesor cool. Asta pentru ca esti mai limitat si mai inchis la minte decat elevii tai. Si in loc sa ii stimulezi sa gandeasca mai mult, le dai in cap! Nu ii lasi sa se dezvolte, nu ii lasi sa faca nimic constructiv.

Eu propun elevilor de la Cluj sa sparga niste geamuri la liceu. Ca atat stiu profesorii aia. Asta ca sa se justifice notele de la purtare. Altfel, daca produc ceva creativ si original, nu e bine, sunt penalizati.

Stii ce as fi facut eu ca profesor? Ia, ati facut meme cu mine? Ia sa va vad cu Eminescu, cu Blaga (si cu Vasile), cu Creanga, cu Micle, cu Toparceanu. Ia sa va vad cat ati citit din carti, cat de creativi sunteti, ce v-a ramas in cap din lectia de ieri. Aveti laptopuri si telefoane, un selfie pe zi, o iamgine pozitiva, fara poze in care sunteti cu tigara in mana si asa mai departe.

In schimb profesorii imbecili de la Cluj scad note la purtare si dau afara elevi din liceu. Pentru ca Facebook. (!)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply