E o mica ninsoare ce va speriati

Va amintiti de filmele de anii trecuti in care eu plangeam ca ninge? Atunci a nins, nu acum. Acum e la misto asa, cat sa faca frumoase sarbatorile de Craciun.

Totodata  primaria Capitalei a iesit cu un comunicat in brate in care ei se lauda ca fac treburi, dar pe strazi e totul zob. Chestia hilara e ca RATB se lauda ca traseele sunt practicabile. Cu ce?

Direcţia Relaţii Publice şi Informare

COMUNICAT DE PRESA

Avand in vedere avertizarea meteorologica de cod galben, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a supravegheat pe tot parcursul noptii actiunile operatorilor implicati in programul de deszapezire si combatere a poleiului, din toate sectoarele Capitalei. Astfel, toti directorii si consilierii de la cabinetul Primarului General, impreuna cu viceprimarul Victor Iovici, au verificat pe trasee activitatea firmelor de salubritate, pe parcursul intregii nopti.

Potrivit raportarii firmelor de salubritate, in cursul noptii au actionat pluguri, sararite si utilaje de imprastiere a materialelor antiderapante dupa cum urmeaza:

In sectorul 1 – 37 de utilaje

In sectorul 2 – 92 de utilaje

In sectorul 3 – 54 de utilaje

In sectorul 4 – 62 de utilaje

In sectorul 5 – 25 de utilaje

In sectorul 6 – 96 de utilaje

In prima parte a noptii s-au imprastiat materiale antiderapante, dupa care s-a trecut la pluguirea in baterii pe toate arterele principale, cu ajutorul Politiei Rutiere.

Avand in vedere ca, incepand cu ora 2.00, ninge viscolit, actiunile de deszapezire au fost ingreunate, desi utilajele au actionat in permanenta. La ora 6.40, RATB a confirmat faptul ca toate traseele mijloacelor de transport in comun erau practicabile.

Primaria Generala a Municipiului Bucuresti va supraveghea in continuare actiunile de deszapezire pe tot parcursul zilei de astazi, avertizarea de cod galben fiind valabila si pentru orele urmatoare.

Potrivit dispozitiei Primarului General, echipele de deszapezire, formate dintr-o baterie de 3 pluguri, 1 sararita si 1 perie, insotite de un echipaj de politie rutiera, au actionat cu prioritate pe urmatoarele 13 trasee:

1.    Podurile IKEA( doua)- DN1-Fantana Miorita –Piata Presei Libere-Kiseleff – Arcul de Triumf-Bd. Kiseleff-Piata Victoriei – Aviatorilor –Piata Charles de Gaulle-Bulevardul Constantin Prezan-Arcul de Triumf-Bulevardul Kiseleff- Fantana Miorita- DN1(pasaj)-2 pasarele

2.    Piata Victoriei-Calea Victoriei-Splaiul Independentei- Pod Cotroceni –Calea Plevnei-Mircea Vulcanescu- Gara de Nord-  Grivita – Polizu-Piata Victoriei

3.    Piata Victoriei – Piata Romana – Piata Universitatii – Piata Unirii- retur

4.   Piata Unirii – Dimitrie Cantemir –Bulevardul Tineretului – Calea Vacaresti- Bulevardul Alexandru Obregia- Luica- retur

5.   Gara de Est- Bulevardul Ferdinand –Bulevardul Carol- Piata Universitatii – Bulevardul Regina Elisabeta- Bulevardul Kogalniceanu-Pod Opera- Bulevardul Eroilor-Academia Militara-retur

6. Bulevardul Geniului- Drumul Taberei- Piata Celibidache-Bulevardul Brasov(Tricodava)-retur Drumul Taberei- Razoare- Bulevardul Timisoara-Str. Valea Cascadelor- Bulevardul Iuliu Maniu -retur

7.    Autostrada Bucuresti – Pitesti – Bulevardul Iuliu Maniu- Piata Leu- Soseaua Cotroceni-Pod Cotroceni-retur

8.    Bulevardul Iancu de Hunedoara-Soseaua Stefan cel Mare-Soseaua Mihai Bravu-Calea Vacaresti-retur

9.    Bulevardul Ferdinand- Calea Mosilor – Soseaua Colentina- Pod Colentina-retur

10. Soseaua Iancului-Soseaua Pantelimon-Granitului-retur

11. Piata Eroii Revolutiei-Soseaua Giurgiului- Progresului- retur – Piata Eroii Revolutiei- Soseaua Oltenitei-Romprim-retur

12. Arcul de Triumf-Bulevardul Maresal Averescu-Strada Turda-Pod Grant-Crangasi-Soseaua Virtutii – Bulevardul Uverturii-retur

13. Piata Unirii-Bulevardul Unirii-Bulevardul Decebal-Piata Muncii-Bulevardul Basarabia-retur

De asemenea, s-a actionat cu prioritate si in zona podurilor, rampelor si pantelor, dupa cum urmeaza:

Sector 1 / Romprest

Pod Constanţa

Pod Grant

Pasaj DN1-Aerogării

Pod Jiului

Bulevardul Aviatorilor – Zona Herăstrău

Calea Floreasca – Zona Lacurilor

Ştirbei Vodă (între Luterană şi Calea Victoriei)

Str. Mircea Vulcănescu

Pasaj DN1-Ikea

Pasaj DN1-Jandarmerie

Sector 2 / Supercom

Şos. Petricani – Zona Lacuri

Pasaj Bucur Obor

Pasaj Muncii

Pasaj Europa

Şos. Colentina – Pod Colentina

Sector 3 / Rosal

Pasaj Unirii

Calea Victoriei / Splaiul Independentei (zona Pod Mogosoaia)

Blvd. Corneliu Coposu

Sector 4 / REBU

Blvd. Regina Maria

Calea 13 Septembrie – Zona Palat Parlament

Academia Militară

Blvd. Kogălniceanu

Calea Văcăreşti

Calea Şerban Vodă

Pasajul Mărăşeşti

Şos. Vitan-Bârzeşti

Sector 5 / ADP

Blvd. George Cosbuc

Str. Izvor

Str. Doctor Constantin Istrati

Sector 6 / Urban

Şos. Virtuţii

Pasaj Lujerului

Şos. Cotroceni

Primaria Municipiului Bucuresti face un apel catre toti bucurestenii sa foloseasca, cu precadere, mijloacele de transport in comun, subterane si supraterane.

De asemenea, posesorii de autoturisme sunt rugati sa-si echipeze masinile corespunzator, cu anvelope de iarna si  sa nu parcheze pe carosabil, pentru a evita blocajele de trafic.

Reamintim bucurestenilor ca au la dispozitie Dispeceratul Integrat de Urgenta al Primariei Municipiului Bucuresti unde pot semnala orice problema legata de retelele edilitare: apa, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN si Administraţia Străzilor.

Dispecerat Integrat de Urgenta (apel gratuit)

0800.800.882

18 decembrie  2009

Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media

etaj I, camera 133

tel:  305 55 03; fax: 305 55 04

e-mail: [email protected]

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply