E simplu sa fii mai bun

Ma gandeam zilele astea cum anumite fapte mici, te fac nu  numai sa fii mai bun, ci sa ai si o satisfactie interioara. De la simplul fapt ca nu intri in intersectie ca sa ramai blocat acolo, la claxoanele disperatilor din spatele tau, dar si la satisfactia soferilor care pot trece prin fata ta fara sa se streseze ca le-a blocat cineva intersectia; acestea sunt fapte mici, care nu conteaza si nici nu costa prea mult, dar fac lumea putin mai buna.

In acelasi ton, daca nu te grabesti pe strada, poti merge linistit pe prima banda admirand peisajul, iar cei care vor trece pe langa tine nu se vor mai crampona in manevre incercand sa treaca de tine. Urmariti-i doar, sa vedeti cat de usurati se simt. Si daca nu credeti ca faceti o fapta buna, puneti-va putin in locul lor.

 

Mie imi mai place sa fac un lucru. Sa spun multumesc vanzatoarei atunci cand cumpar ceva. Sa ii observati mirarea cand afla ca exista cineva care chiar ii apreciaza munca aia platita derizoriu, faptul ca sta in picioare in fiecare zi atat timp, ca noi, taranii sa ne cumparam tigari, seminte sau te mai miri ce. Si ea trebuie sa ni le vanda, ca sa poata merge afacerea mai departe. Pentru asta un multumesc e atat de simplu.

 

Si mai e o fapta mica cel mai usor de aplicat la munca, care iti poate apropia colegii. V-am mai povestit despre ea. Luati-va mancare la munca, luati-va fulgi de porumb, ca sa poata manca tot biroul, ca sa se bucure si acestia de mica fapta pe care ati facut-o. Iar mai tarziu, ca sa participe si ei la concursul Fortza de pe Facebook.

 

E atat de simplu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply