Ecologistii sunt degeaba

Avem o groaza de ecologisti in tara asta. Culmea, au niste nume relevante: Bucurenci, Cernea, Borbely. Acestia sunt reprezentantii Romaniei ecologice, astia care vin si isi bat cu pumnul in piept ca apara tara asta de distrugerile omului, dar nu i-ai vazut niciodata facand ceva ecologic. Pentru ca sunt oameni politici, sa zicem ca au o scuza, folosec titulatura doar ca sa ia niste voturi gratis.

In tot timpul asta oamenii care chiar vor sa recicleze si sa faca niste chestii prin care ar putea proteja mediul inconjurator sunt privati de aceasta sansa.

Cred ca Mega Image e singurul lant de magazine care are amenajat in incinta lui un loc special in care se strang bateriile uzate. De altfel, am fost duminica seara in Sun Plazza, deosebitul mall al Berceniului. Si am intrebat intai la caserie la Cora daca au vreun spatiu, urna de reciclat baterii, apoi am intrebat la informatiile mall-ului daca au un spatiu de reciclat baterii. Nu au asa ceva. Adica daca ti se consuma bateria, e tocmai buna de aruncat. De aruncat la gunoi, alaturi de alte deseuri, ca nu conteaza.

Drept urmare care’s ecologistii in tara asta? Aia care vor doar sa prinda fonduri europene si eventual sa se laude ca au plantat doi copaci? Sau aia care ar vrea totusi sa emita o lege care sa oblige magazinele sa recicleze becuri economice si baterii? Ah, astia din urma nu exista. Nici macar ministrul mediului nu e interesat de asa ceva, acesta doar se lauda ca masinile electrice nu platesc taxa de mediu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply